خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

پرخوری عصبی یا بولیمیا چیست؟علائم، عوارض و درمان

مقدمه

پرخوری عصبی یک اختلال خوردن است. مانند سایر اختلالات خوردن (بی اشتهایی عصبیپرخوری عصبی می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود، اما جای نگرانی نیست چرا که روش های درمانی موثری یرای بهبود این اختلال در دسترس است.

افراد مبتلا به پرخوری عصبی می توانند مقدار زیادی غذا در یک وعده مصرف کنند. کنترل غذا خوردن در هنگام پرخوری برای فرد مبتلا به پرخوری عصبی بسیار دشوار است.مبتلایان به این نوع اختلال ممکن است از روش‌های «پاکسازی» برای خلاص شدن از شر غذا استفاده کنند. روش های پاکسازی می تواند شامل استفراغ عمدی، مصرف ملین ها، ورزش شدید یا روش های دیگر باشد. افراد مبتلا به پرخوری عصبی، ممکن است از رژیم های غذایی سخت یا روزه گرفتن استفاده کنند یا برای جبران پرخوری از قرص های لاغری استفاده کنند. اگرچه پرخوری عصبی شامل پرخوری می شود، اما یک اختلال جداگانه به نام اختلال پرخوری وجود دارد. برخلاف افراد مبتلا به پرخوری عصبی، فرد مبتلا به اختلال پرخوری از روش‌های جبرانی مانند استفراغ خودساخته یا ورزش بیش از حد برای کنترل وزن پس از دوره‌های پرخوری استفاده نمی‌کند.

اختلالات خوردن اغلب یک مشکل مخفی است. بسیاری از مردم احساس شرمندگی و ترس از کمک گرفتن دارند. پرخوری عصبی می تواند آسیب جدی به سلامت جسمی و تندرستی وارد کند. اگر با پرخوری عصبی دست و پنجه نرم می کنید، تا انتها با ما همراه باشید تا علائم، عوارض و روش های درمان را با هم بررسی کنیم.

عوارض پرخوری عصبی

علائم پرخوری عصبی چیست؟

پرخوری عصبی مانند هر اختلال و بیماری دیگری با علائمی همراه است که برخی از این علائم عبارتند از:

عدم توانایی در کنترل آنچه می خورید
رازداری در مورد غذا خوردن
ورزش بیش از حد
بسیار خودانتقادگر یا وسواس به وضعیت اندام و وزن خود
داشتن نوسانات شدید در وزن (برخلاف افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی، افراد مبتلا به پرخوری عصبی معمولاً کم وزن نیستند)
احساس بد خلقی، گناه یا شرمساری
احساس خستگی مزمن
برخی از افراد مبتلا به پرخوری عصبی، سایر نگرانی‌های مربوط به سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی نیز دارند. برخی حتی افکار خودکشی دارند یا اقدام به خودکشی می کنند.بنابراین توصیه می شود اگر این علائم در شما وجود دارد، سهل انگاری نکنید و حتما با یک مشاور در ارتباط باشید.

 چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بسیاری از افراد مبتلا به پرخوری عصبی فکر می کنند که به اندازه کافی بیمار یا لاغر نیستند که نیاز به درمان داشته باشند. اما ایجاد استفراغ عمدی برای خود خطرناک است، صرف نظر از اینکه چقدر وزن دارید. اگر بولیمیا را درمان نکنید، می تواند تأثیر جدی بر سلامت شما داشته باشد.

اگر در حال پرخوری و یا پاکسازی هستید، یا اگر نگران غذا خوردن خود هستید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. اگر احساس نمی‌کنید که نمی‌توانید با یک پزشک صحبت کنید، با کسی که به او اعتماد دارید، مانند یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا معلم صحبت کنید. آنها به شما کمک می کنند اولین گام ها را برای درمان و بهبودی بردارید.علاوه بر این می توانید با مشاوران ما در کلینیک نیاوران تماس بگیرید و به صورت آنلاین نیز ویزیت شوید. متخصصان ما هر لحظه آماده ی ارائه ی مشاوره به شما هستند.

چه چیزی باعث پرخوری عصبی می شود؟

هیچ دلیل خاصی برای پرخوری عصبی وجود ندارد. تصور می شود که از ترکیبی از تأثیرات ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود. برخی از عواملی که می تواند خطر ابتلا به بولیمیا یا پرخ.ری عصبی را افزایش دهد عبارتند از:

عوامل ژنتیکی: داشتن والدین یا خواهر و برادر مبتلا به اختلال بولیمیا
آسیب های دوران کودکی: مانند آزار جسمی یا جنسی
شخصیت: عزت نفس پایین، کمال گرایی یا تکانشگری
استرس: وقایع زندگی یا استرس مزمن می تواند باعث شروع پرخوری عصبی شود
اختلالات روانی: مانند افسردگی، اختلال شخصیت یا اعتیاد

پرخوری عصبی معمولاً با احساس ناراحتی از تصویر بدن و وزن شروع می شود. در دنیای با توجه به تغییرات معیارهای زیبایی و تبلیغات زیاد در این باره،  امروز بسیار رایج است و بسیاری از مردم احساس می کنند فشار جامعه و رسانه ها را انها را تشویق به لاغری می کند. قبل از شروع پرخوری عصبی، اغلب یک دوره رژیم غذایی بیش از حد وجود دارد. با این حال، نوع اشتباه رژیم غذایی می تواند باعث گرسنگی غیرقابل کنترل شود و منجر به پرخوری شود. احساس گناه و شرم پس از پرخوری باعث می شود که فرد سعی کند با پاکسازی آن را جبران کند.پاکسازی نیز برای سلامت جسم فرد مبتلا آسیب های جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.

پرخوری عصبی چگونه تشخیص داده می شود؟

یک پزشک می‌تواند یک ارزیابی سلامت روانی انجام دهد، از جمله این اقدامات این است که  از شما در مورد سابقه پرخوری‌ها و دوره‌های پاکسازی، خلق و خوی و مسائل روان‌شناختی سوال می کند. همچنین در صورت مشاهده هرگونه عارضه پزشکی، پزشک باید معاینه فیزیکی، آزمایش خون و سایر بررسی ها را انجام دهد.

بسیاری از افراد مبتلا به پرخوری عصبی به سختی به دنبال کمک هستند. آنها ممکن است از رفتار خود احساس گناه یا شرم کنند. اما اغلب پس از تشخیص پرخوری عصبی احساس آرامش وجود دارد زیرا می تواند منجر به درمان موفقیت آمیز و بهبودی فرد مبتلا شود.

پرخوری عصبی چگونه درمان می شود؟

اولین قدم مراجعه به پزشک است که در صورت نیاز می تواند به روانشناس، روانپزشک یا متخصص تغذیه ارجاع دهد. درمان معمولاً با روان درمانی، مانند درمان شناختی رفتاری (CBT)، درمان مبتنی بر خانواده (برای کودکان و نوجوانان) و انواع دیگر درمان آغاز می شود. این می تواند به غلبه بر الگوهای فکری غیر مفید در مورد وزن و تصویر بدن و همچنین بهبود خلق و خو و اضطراب کمک کند.

بازگرداندن عادات غذایی سالم بسیار مهم است و مراجعه به یک متخصص تغذیه برای مشاوره تغذیه می تواند بسیار مفید باشد.

برخی از افراد مبتلا به پرخوری عصبی ممکن است برای کاهش اضطراب و بهبود خلق و خو و کنترل خود با داروهای ضد افسردگی درمان شوند.

زندگی با بولیمیا

بهبودی می‌تواند روند کندی داشته باشد و برخی افراد در طول مسیر دچار عود می‌شوند. شما می توانید با اطمینان از اینکه به برنامه درمانی خود پایبند هستید، به بهبودی خود کمک کنید، حتی اگر به این ترتیب غذا خوردن باعث ناراحتی شما شود.

سعی کنید همیشه خود را وزن نکنید یا در آینه نگاه نکنید. با تیم درمانی خود در مورد اینکه چه نوع ورزشی می توانید انجام دهید صحبت کنید. هرچه می توانید در مورد این بیماری و آنچه که با بدن شما می کند مطالعه کنید و بیاموزید. شما می توانید با پزشک یا متخصص تغذیه در مورد مواد غذایی که برای سالم ماندن نیاز دارید صحبت کنید.

استرس می‌تواند باعث بروز مجدد علائم پرخوری عصبی شود، بنابراین مهم است که در صورت وقوع، به درمان این بیماری بازگردید.

همچنین مهم است که با خانواده و دوستانی که به شما اهمیت می دهند در تماس باشید.فراموش نکنید که با خودان مهربان باشید.

آیا می توان از پرخوری عصبی پیشگیری کرد؟

شما می توانید با ایجاد اعتماد به نفس و غرور فرزندانتان نسبت به چیزهایی غیر از ظاهرشان، رابطه سالم با وزن بدن و غذا را در فرزندان خود تشویق کنید. نشستن با هم به عنوان یک خانواده برای غذا خوردن، لذت بخش کردن غذا و ناامید کردن رژیم غذایی، همه راه های مهم پیشگیری از اختلال بولیمیا هستند.

آیا بولیمیا عوارضی دارد؟

پرخوری عصبی می تواند به سلامت جسمی آسیب جدی وارد کند، به خصوص اگر بیمار درگیر پاکسازی های مخرب و مضر باشد. برخی از علائم فیزیکی پرخوری عصبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مشکلات گوارشی
گلو درد شدید و التهاب گلو
کم آبی مزمن
خشکی پوست
صورت یا گردن متورم
مینای دندان فرسوده یا پوسیدگی دندان
مشکلات روده ای به دلیل سوء مصرف ملین ها
سوزش سر دل یا زخم معده

سوء تغذیه
ریزش مو یا تغییر در فرم و حالت مو
عدم تحمل سرما
غش کردن
پینه روی بند انگشت (در اثر تلاش برای ایجاد استفراغ)
بوی بد دهان
نارسایی قلبی

درمان بولیمیا با نوروفیدبک

نوروتراپی که نوروفیدبک و بیوفیدبک الکتروانسفالوگرام (EEG) نیز نامیده می شود، یک درمان بدون دارو است که به افراد کمک می کند تا عملکرد مغز خود را بهبود بخشند. در این روش درمانی شما می توانید آگاهانه نحوه عملکرد مغز خود را با استفاده از نمایشگرها در زمان  فعالیت،  (معروف به امواج مغزی) تغییر دهید. نوروتراپی به اختلال در تنظیم مغز می پردازد. شرایط و علائم مختلفی با اختلال در تنظیم مغز مرتبط است، بنابراین کاربردهای زیادی برای نوروتراپی وجود دارد. برخی از شایع ترین شرایطی که با نوروتراپی درمان می شوند عبارتند از: اختلالات اضطرابی، اختلال کمبود توجه، بیش فعالی (ADHD)، اختلالات طیف اوتیسم (ASD)، اختلال دوقطبی، بی اشتهایی عصبی، درد مزمن افسردگی، خستگی،پرخوری عصبی،  ناتوانی های یادگیری، میگرن، اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلالات خواب و …  نوروتراپی همچنین می‌تواند ذهنیت روشن‌تری ارائه دهد، که برای تصمیم‌گیری‌های مثبت‌تر، مانند انتخاب پرهیز از یک ماده یا رفتار اعتیادآور، مفید است.

برای دریافت مشاوره در خصوص انواع اختلالات روانی و درمان با نوروفیدبک با ما در ارتباط باشید.

با آرزوی تندرستی

دسته‌بندی‌ها: مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *