خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

درمان اعتیاد با نوروفیدبک

مقدمه:

درمان اعتیاد با نوروفیدبک یکی از روش‌های مطلوب و جدید است که این روزها با استقبال زیاد افرادی که تمایل به ترک اعتیاد دارند روبه‌رو شده است؛

اعتیاد یکی از مشکلات فراگیر در جامعه امروزی است که فرد و خانواده اش را درگیر مشکلات روحی، روانی و اقتصادی فراوانی می کند.

جدای از این ها، اعتیاد روی ذهن و عملکرد مغز تاثیرات مخربی می گذارد. در واقع میان اعتیاد و مشکلات روحی روانی، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد . نمی توان گفت که اعتیاد با جسم و روح فرد در ارتباط نیست. طی دهه های گذشته، تحقیقات زیادی صورت گرفت تا فرد بتواند با کنترل روی عملکرد مغز خود، بتواند از مشکلاتی مثل سومصرف مواد نجات پیدا کند. این روش بسیار از موثر تر از روش های دیگر ترک اعتیاد خواهد بود. شاید فرد معتاد بارها ترک مواد در کمپ ها یا به روش های دیگر را تجربه کرده باشد. ولی در نهایت پس از گذشت مدتی دوباره مصرف مواد از سر گرفته است. به همین دلیل روش نوروفیدبک با تکنیکی نوین، از طریق دستگاه به فرد این امکان را می دهد تا امواج مغزی خود را بشناسد و روی آن ها تسلط پیدا کند . سپس  با استفاده از این امواج تمرکز کافی روی عملکرد خود داشته باشد.

درمان اعتیاد , یکی از چالش برانگیزترین موارد در حوزه بهداشت و سلامت فردی، می‌باشد. تمایل و همکاری شخص در تمام طول دوره درمان، مهم‌ترین فاکتور در زمینه درمان اعتیاد است. درصورتی‌که شخص متقاضی در طول دوره درمان همکاری نکند و برای درمان خود بی‌میل باشد، رسیدن به نتیجه مطلوب و پایدار غیرممکن خواهد بود. از این رو پزشکان همواره به دنبال راه حل‌هایی برای درمان اعتیاد بوده‌اند که برای افراد متقاضی از جذابیت مطلوبی برخوردار باشد، که یکی از این روش‌ها درمان اعتیاد با نوروفیدبک است.

از مزایای درمان اعتیاد با نوروفیدبک، در بهبودی معتادان به الکل و مواد مخدر می‌توان به اثر مشابهی که مواد مخدر (ولی به میزان کمتر) در مغز آن‌ها تولید می‌کند، اشاره کرد. اما با این تفاوت که این اثر بدون عوارض جانبی و عواقب منفی می‌باشد.

نوروفیدبک چیست؟

الکتروانسفالوگرافی (EEG) یک روش پایش الکتروفیزیولوژیک برای ثبت فعالیت‌های الکتریکی مغز محسوب می‌‌شود. در این روش سنسورهای پلاستیکی سفید به سر شخص متصل می‌شوند و با استفاده از سیم‌هایی به رایانه اصلی متصل می‌شوند. با توجه به توانایی مغز در تغییر و انطباق الگوهای جدید (به نام نوروپلاستیک)، مغز قادر به ایجاد مسیرهای عصبی جدید است که با گذشت زمان، پایدار می‌شوند. در اعتیاد فعال، مسیرهایی عصبی ایجاد می‌شوند که مصرف مواد مخدر را تقویت می‌کنند. در دوره نقاهت با استفاده از روش نوروفیدبک، ما سعی می‌کنیم این مسیرها را مسدود کنیم.

در روش درمان اعتیاد با نوروفیدبک، از بیوفیدبک EEG، به عنوان وسیله‌ای غیرتهاجمی برای آموزش مغز جهت تنظیم مجدد مسیرهای عصبی استفاده می‌شود. سنسورهای EEG فعالیت‌های امواج مغزی را ثبت می‌کنند. بازخورد به این صورت است که رایانه هنگام مشاهده فعالیت امواج مغزی خاصی به مغز پاداش می‌دهد.

درمان اعتیاد با نوروفیدبک

درمان اعتیاد با نوروفیدبک چگونه صورت می‌گیرد؟

روش نوروفیدبک بر این اساس استوار است که با تحریک کردن نواحی ای از مغز در اثر اعتیاد تغییرات منفی پیدا کرده است، بهبود پیدا کند و به عملکرد مثبت خود برگردد.

در این روش، عاداتی مثل سومصرف مواد و وابستگی به آنها از بین می رود و در نتیجه تغییرات مثبتی را در اخلاق فرد می توان دید. مشکلات روحی روانی فرد هم به مرور التیام می یابد . فرد کم کم به وضعیت نرمال پیش از اعتیاد بر می گردد.

امروزه در سراسر جهان، استفاده از روش نوروفیدبک به عنوان یکی از کم خطر ترین و بی ضرر ترین روش ها برای درمان اعتیاد به مواد مخدر شناخته می شود.

نوروفیدبک با استفاده از روش های غیر تهاجمی، فعالیت سلول های مغزی را رصد کرده و آن ها را به صورت امواج فردی به فرد نشان می دهد .به این ترتیب فرد توانایی تسلط و استفاده از آنها در جهتی که می خواهد را خواهد داشت.

یکی از مزایای این روش این است که در آن نیازی به مصرف دارو نخواهید داشت و در نتیجه از عوارض داروهای ترک اعتیاد در امان خواهید بود.

این روش دردی را به مراجعه کننده القا نمی کند که این هم یکی دیگر از مزایای نوروفیدبک به شمار می رود.

درمان اعتیاد با نوروفیدبک

واقعاً استفاده از نوروفیدبک به عنوان ابزاری برای درمان اعتیاد، چگونه است؟

به‌ طور کلی، یک فرد دارای اعتیاد با دو چالش اصلی دست و پنجه نرم می‌کند، چالش اول به تحریک شدن بیش از حد برای مصرف مواد مخدر مربوط است. چالش دوم حالتی است که  فرد در اثر عدم استفاده از مواد مخدر دچار بی‌تحرکی می‌شود. به هرحال یک فرد مبتلا به اعتیاد همواره با یکی از این چالش‌ها درگیر می‌باشد و مدام بین این دو حالت در نوسان است

1. اگر فرد در اثر مواد مخدر بیش از حد تحریک شود، دچار اضطراب، تکانشگری، و واکنش‌پذیری می‌شود، و به‌طورکلی در پوست خود نمی‌گنجد.

از آنجا که الکل، بنزودیازاپین‌ها و مواد افیونی این حالت را آرام می‌کنند. با عواقب اغلب کشنده‌ای هم همراه هستند. روش دیگری که برای به دست آوردن این آرامش وجود دارد استفاده از روش نوروفیدبک است. نوروفیدبک می‌تواند برای پاداش دادن به مغز و سیستم عصبی، به‌منظور رسیدن به آرامش بهتر عمل کند.

در این روش، مغز بازخورد دریافت می‌کند و جایزه‌ای به وی تعلق می‌گیرد (مانند دیدن سفینه فضایی روی صفحه یا شنیدن صدای امواج اقیانوس). سپس مغز به دنبال کسب مجدد پاداش برمی‌آید و در نتیجه خود را برای آرام‌سازی تنظیم می‌کند. در نتیجه طی این روند بیمار تا حدودی مانند آنچه در گذشته با استفاده از مواد مخدر آرام می‌شده است، به آرامش می‌رسد.

2. در حالت دیگر، مغز کم تحریک می‌شود و شخص اغلب با این حالت دست‌ و‌ پنجه نرم می‌کند و حالت، افسردگی، کم‌انرژی بودن و ناامیدی به او دست می‌دهد.

داروهایی مانند کوکائین، مت آمفتامین و سایر محرک‌ها احساس بیداری و زنده بودن را در فرد ایجاد می‌کنند، که البته این داروها نیز عواقب ناگواری را به همراه دارند. برای شخصی که این حالات را تجربه می‌کند، روش نوروفیدبک به تشویق مغز برای تولید امواج مغزی با فرکانس بالاتر کمک می‌کند. در نتیجه موجب می‌شود فرد دچار افزایش تمرکز، اوج گرفتن روحیه، افزایش انگیزه و افزایش سطح انرژی گردد.

توجه داشته باشید که در دستگاه نوروفیدبک، پروتکل‌های جداگانه برای هر شخص براساس علائم آن‌ها تعیین می‌شود. اما از آنجا که مغز یک سیستم خودتنظیم است.  برای یافتن تعادل خود به‌ سادگی به کمی اعلان نیاز دارد. بنابراین، اگرچه دانش زیادی در این فرآیند دخیل است، اما در کل این یک پدیده ارگانیک می‌باشد که مغز سعی می‌کند تا خودش را به حالت تعادل برساند. بدن ما در صورت داشتن شرایط مناسب، توانایی‌های ذاتی عمیقی دارد که می‌تواند به اصلاح بسیاری از ناهنجاری‌های موجود بپردازد.

توجه داشته باشید که با پیگیری جلسات درمانی به صورت مداوم، آرامشی که در جلسات نوروفیدبک ایجاد می‌شود. متانت طولانی مدت را امکان‌پذیر می‌کند، زیرا دیگر نیازی به تسکین فوری نمی‌باشد. همچنین جلسات درمانی مداوم به جلوگیری از عود کردن یکباره نیاز به مواد مخدر کمک فراوانی می‌کند.

درمان اعتیاد با نوروفیدبک

درمان اعتیاد با نوروفیدبک چه مزایایی دارد؟

یکی از مهمترین معایبی که روش‌های درمانی سنتی در ترک اعتیاد داشتند، عدم تمایل شخص معتاد به پیگیری درمان بود. این امر بیشتر به دلیل عوارضی که روش‌های سنتی درمان اعتیاد داشتند بروز می‌کرد. و در بسیاری از اوقات شخص از تمایل به ادامه همکاری اجتناب می‌کرد. اما در روش درمان اعتیاد با نوروفیدبک، که یک روش براساس بازخورد عملکرد مغزی و پاداش است. این مشکلات وجود ندارد. در این روش سیستم عصبی و مغزی، شخص را به ادامه روند درمان وادار می‌کنند، زیرا تمایل به دریافت مجدد پاداش را برای مغز فعال می‌کند.

همچنین روش درمانی نوروفیدبک به متعادل‌سازی کل سیستم عصبی شخص می‌پردازد. مشارکت پیوسته در جلسات درمانی نوروفیدبک نه‌ تنها علائم اعتیاد را کاهش می‌دهد، بلکه در عملکرد کلی سیستم عصبی فرد نیز بسیار مؤثر است.

کنترل همه کارهای ما بر عهده سیستم عصبی است، اعم از غیرارادی و ارادی (تنفس، هضم، راه رفتن، صحبت کردن، فکر کردن و احساس کردن). بنابراین اگر کل سیستم عصبی در یک حالت متعادل‌تر قرار بگیرد.

همه موارد ذکر شده در بالا نیز می‌توانند به صورت متعادل‌تر و هماهنگ‌تری عمل کنند. با گذشت زمان، بیمارانی که برای درمان اعتیاد از نوروفیدبک استفاده می‌کنند، اغلب نتایج مثبتی را در مورد تنظیم خواب، تنظیم فشار خون، و تنظیم ریتم ضربان قلب مشاهده می‌کنند.

به علاوه روش درمانی نوروفیدبک به سیستم غدد درون ریز، نیز کمک می‌کند تا هورمون‌هایی را که به یک حالت عاطفی متعادل‌تر نسبت می‌دهند، تنظیم کند. بدین ترتیب، شخص از نظر روحی و روانی نیز در یک وضعیت متعادل و پایدار قرار می‌گیرد.

 

تاثیر نوروفیدبک دردرمان  اعتیاد

 

آیا درمان اعتیاد با نوروفیدبک عوارض دارد؟

باید بگوییم که این روش یکی از کم خطر ترین و ایمن ترین راه ها برای درمان اختلالات روحی روانی محسوب می شود به طوری که حتی برای کودکان خردسال نیز قابل استفاده است. با این حال در موارد نادری علائمی از سردرد، حالت تهوع و.. پس از جلسات نوروفیدبک دیده شده که ماندگار نیستند.

در این روش بر خلاف روش های دیگر ترک اعتیاد، مشکل به صورت ریشه ای برطرف می شود. یکی از مزایای این روش این است که از راهی کاملا طبیعی و با تاثیر مستقیم روی خود مغز؛ عملکرد آن را تغییر می دهد. زیرا مغز عضوی هوشیار و آموزنده است و با تمرین دادن می تواند تغییر کند.

روش نوروفیدبک هم از همین ویژگی مغز در جهت رفع اختلالات منفی آن بهره برده است. این روش تنها برای افراد معتاد به مواد مخدر نیست بلکه در افرادی که به محرک ها یا الکل اعتیاد دارند هم مورد استفاده قرار می گیرد.

روند درمان:

در این روش فرد در آرامش مطلق تنها روی الگوریتم هایی که دستگاه به او می دهد تمرکز می کند و با تسلط بر مغز خود، این الگوریتم ها را دنبال می کند. این وضعیت در حالتی مانند خواب انجام می شود به صورتی که مغز از افکار دیگر تهی است.

بیمار کم کم همراه با آرامش، خاطرات دردناکی که منجر به اعتیاد در او شده را به خاطر می آورد. به این ترتیب می تواند هیجانات مربوط به مصرف مواد که تنها راه رسیدن او به آرامش می باشد را شناسایی کرده و مغز یاد بگیرد که بدون استفاده از مواد مخدر یا الکل به آرامشی طبیعی برسد.

پس از طی جلسات معین، زمانی که فرد به این مرحله برسد. مغز دیگر یاد گرفته است که بدون وجود مواد مخدر احساس سرخوشی را ایجاد کند و دیگر خبری از خماری و کسلی به دلیل عدم مصرف مواد نخواهد بود.

مغز ذاتا تمایل دارد که نقاط ضعف و ویژگی های منفی خود را بهبود بخشد و بنابراین با دادن تمریناتی مستعد دریافت آن ها و در نتیجه اعمال تغییرات خواهد بود.

این روش به مغز آموزش می دهد که چگونه به فعالیت طبیعی خود بازگردد. البته برای اینکه نتیجه مطلوب را دریافت کنید باید جلسات درمان را کامل کنید . زیرا رها کردن جلسات در میانه راه منجر به بازگشت میل به مصرف مواد و الکل خواهد شد. زیرا مغز هنوز به طور کامل توجیه نشده و به حالت طبیعی خود بازنگشته است.

برای اینکه نتیجه مطلوب را از این روش بگیرید باید جلسات را به صورت منظم دنبال کرده و از طرفی به توصیه ها و دستوراتی که پزشک یا نوروتراپیست به شما می دهد. توجه کرده و آن را پشت گوش نیندازید در این صورت به زودی از دام اعتیاد رهایی خواهید یافت.

 

درمان اعتیاد با نوروفیدبک

نوروفیدبک روشی است که برای اختلالاتی از جمله:

کمبود توجه یا بیش فعالی، حواس پرتی، افسردگی، آلزایمر، استرس بعد از حادثه، عدم تمرکز و سایر اختلالات روحی روانی مورد استفاده قرار می گیرد و در اکثر موارد بسیار موثر واقع شده است.

پس اگر به دنبال یک روش بی خطر و موثر و ماندگار در درمان اعتیاد هستید، روش نوروفیدبک یکی از روش های نوین و آزموده شده با جدید ترین تکنیک های پزشکی و کامپیوتری می باشد .که زیر نظر متخصصان مغز و اعصاب در سراسر دنیا تست شده و نتایج مطلوبی را به دست داده است.در نهایت اگر بخواهیم پاسخ شفافی به این پرسش بدهیم، باید بگوییم استفاده از روش نوروفیدبک برای درمان اعتیاد هیچ‌گونه عوارض جانبی ندارد.

در واقع می‌توان گفت روش درمان اعتیاد با استفاده از نوروفیدبک، نوعی ورزش مغز است که عملکرد مختل‌شده سیستم عصبی را دوباره راه‌اندازی و تقویت می‌کند. در این روش، خود مغز قادر است مسیر‌های عصبی مسدود شده و ضعیف شده را بازآفرینی و تقویت کند،. از این رو روش نوروفیدبک برای درمان اعتیاد یک روش کاملاً ارگانیک به شمار می‌آید. در نتیجه روش درمان اعتیاد با استفاده از بازخورد‌های نوروفیدبک نه‌ تنها عوارضی ندارد، بلکه عملکرد سایر سیستم‌های عصبی را نیز بهبود می‌بخشد.

امیدواریم پاسخ سوالات خود را از این مقاله دریافت کرده باشید. تیم کارشناسان و متخصصان ما آماده ارائه مشاوره و پاسخ سوالات شما هستند. با روش نوین نوروفیدبک اعتیاد را به فراموشی بسپارید.

دسته‌بندی‌ها: مقالات نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *