خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلال اضطرابی یا استرس پس از حادثه و درمان با نوروفیدبک

مقدمه:

 اختلال اضطرابی یا استرس پس از حادثه از جمله مشکلاتیست که نوروفیدبک در درمان آن کاربرد دارد.شاید برای همه ما در طول زندگی حداقل یک بار حادثه ای خطرناک و تکان دهنده پیش آمده باشد. مثل تصادف، زلزله، از دست دادن عزیزان و.. در این حالت جسم و روح فرد در وضعیتی به نام “جنگ یا گریز” قرار می گیرد که این پاسخ غریزی می تواند به فرد در برابر این خطرات یا استرس کمک کند. اما گاهی آثار به جا مانده از این حادثه روی فرد باقی می ماند. اگر این استرس مداوم باشد و از بین نرود، به اختلالی حاد تبدیل می شود. در صورتی که در کوتاه مدت از بین برود، مزمن خواهد بود.

فردی که مبتلا به اختلال استرس شده است، با اینکه از حادثه یا خطر گذشته و دیگری خطری او را تهدید نمی کند، اما همچنان احساس ترس، اضطراب و نا امنی می کند. در صورتی می توان گفت که فرد دچار اختلال پس از حادثه شده که یک ماه از حادثه گذشته باشد. البته این ترس و نگرانی از بین نرفته باشد.اگر این استرس در روند زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کرده است، در این صورت فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه یا (PTSD) می باشد.

در این حالت، فرد نسبت به کوچک ترین اتفاقات و تنش ها، واکنش اغراق آمیزی از خود بروز می دهد. و کنترلی روی این وضعیت ندارد. گاهی خاطرات مربوط به سانحه به او یادآوری می شود و موجب بروز ترس و واکنش های استرسی ناگهانی در او می شود.

اما امروزه این اختلال قابل درمان است؛ روش نوروفیدبک یک راه حل نوین برای درمان و بهبود اختلال استرس پس از حادثه می باشد. در ادامه توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

اختلال اضطرابی

 

درمان اختلال اضطرابی یا استرس پس از حادثه با نوروفیدبک:

این اختلال اگر در طولانی مدت از بین نرود و همچنان پایدار باشد، می تواند تاثیر منفی روی عملکرد مغز بگذارد. حتی اعمال روزانه و روتین فرد را تحت شعاع قرار دهد که این موجب آزار خود فرد و اطرافیانش خواهد شد. روش نوروفیدبک به بهبود و کاهش علائم شدید اختلال استرسی کمک شایانی کرده است. کسانی که این روش را تجربه کرده اند از تاثیر شگرف آن روی روند بهبود این اختلال و تغییرات مثبتی که ایجاد شده برای ما گفته اند.

روش نوروفیدبک یک روش غیر تهاجمی می باشد که امواج مغزی را اندازه گیری می کند. سیگنال هایی ارائه کرده و به صورت خود به خودی بازخوردی را در عملکرد مغز ایجاد می کند.

اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که روش نوروفیدبک چگونه باعث بهبود و درمان استرس پس از حادثه می شود؟ آیا این روش باعث پاک شدن خاطرات آن حادثه می شود؟

خیر. این روش خاطرات به جا مانده از آن حادثه را پاک نمی کند. بلکه به فرد کمک می کند تا این حادثه را از منظر دیگری ببیند و احساسات بد و منزجر کننده در ذهن او تشدید نشود. در حقیقت فرد این حوادث را از دریچه ای دیگر می بیند و دیگر خود را مدام در آن لحظات احساس نمی کند. بلکه به این حقیقت می رسد که آن حادثه تمام شده و دیگر خطری او و اطرافیانش را تهدید نمی کند.

درمان اختلال اضطرابی با نوروفیدبک

نحوه کار نوروفیدبک:

ابتدا از فرد مراجعه کننده، سوالاتی پرسیده می شود تا به وضعیت و مشکلات روحی بیمار تا حدودی پی برده شود. سپس فرد روی یک صندلی راحت می نشیند. حالا روان درمانگر سنسور هایی را روی قسمت های مشخصی از سر فرد نصب می کند. در واقع این سنسور ها را حسگر هم می گویند. اما کار این سنسور ها چیست؟ این سنسور ها با ثبت فعالیت های سلول های مغزی، آن ها را به صورت امواج مغزی به فرد نشان می دهند. به این ترتیب فرد با استفاده از بازخورد های دیداری و شنیداری روی عملکرد مغز خود آگاهی و تسلط پیدا می کند.

نوروتراپیست از فرد می خواهد که به صفحه مانیتوری که در روبرویش قرار دارد نگاه کند.سپس بازی ویدیویی، موزیک یا فیلم در حال پخش را تنها با استفاده از امواج مغزی خود دنبال کند. یعنی در این روش فرد نمی تواند با دست خود کاری انجام دهد. تنها با هدایت و به کار گیری امواج مغزی این بازی ها و الگوریتم ها را دنبال می کند!

در صورتی که بتواند یک مرحله از بازی را با استفاده از امواج مغزی به درستی هدایت کند، امتیاز خواهد گرفت. این یعنی فرد فهمیده که چطور باید روی اعمال مغز خود کنترل داشته باشد.

در صورتی هم که امتیاز منفی بگیرد، می فهمد که اشتباه از چیست و در صدد ایجاد تمرکز بیشتر بر می آید.

اختلال اضطرابی

نتایج درمان اختلال اضطرابی یا استرس پس از حادثه با روش نوروفیدبک:

در سال های اخیر با توجه به تحقیقات و آزمایشاتی که صورت گرفته، نتایج امیدوار کننده و مثبتی از این روش برای درمان اختلالات روحی روانی حاصل شده است.

حتی گاهی بیمارانی که با روش های دیگر درمان، اختلال استرسی آن ها بهبود پیدا نکرده است. اما بعد از دوره های درمانی نوروفیدبک، به نتایج مطلوب و مثبتی رسیده اند.

مزایای نوروفیدبک در درمان اختلال اضطرابی:

عوارضی ندارد یا اینکه در موارد نادر عوارض خفیفی از خود بروز می دهد.

احساس درد ایجاد نمی کند. عملکرد شناختی فرد را بهبود می بخشد. توجه و تمرکز فرد را افزایش می دهد. حافظه کوتاه مدت و بلند مدت را افزایش می دهد. علائم افسردگی را کاهش می دهد. به فرد در مدیریت واکنش های استرسی و ثبات روحیه کمک می کند. اعتماد به نفس را افزایش می دهد. در کیفیت خواب تاثیرات مثبتی را اعمال می کند. توان یادگیری فرد را بالا می برد. موجب ایجاد آرامش فکری و روحی می شود.

درمان اختلال اضطرابی با نوروفیدبک

هزینه درمان اختلال اضطرابی  با نوروفیدبک:

یکی از مسائل حائز اهمیت در این روش، هزینه درمان می باشد. هزینه درمان به عوامل متفاوتی از جمله تعداد جلسات بستگی دارد. اما این هزینه در برابر تاثیرات شگفت انگیزی که روی روند بهبود بیماری می گذارد؛ ناچیز است.

در این مقاله سعی کردیم به تعدادی از پرتکرار ترین سوالات شما در زمینه درمان بهبود اختلال اضطرابی با نوروفیدبک پاسخ دهیم و امیدواریم که پاسخ سوالات خود را دریافت کرده باشید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان با نوروفیدبک با کارشناسان ما در تماس باشید.

با آرزوی تندرستی.

دسته‌بندی‌ها: مقالات نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *