خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

7 گام مؤثر برای غلبه بر ترس از مرگ، نکروفوبیا یا تاناتوفوبیا

مقدمه:

نگرش یا ترس نسبت به مرگ و مردن می تواند از منابع مختلفی ناشی شود. بسیاری از ما در دوران کودکی در مورد مرگ و مردن می آموزیم. دوستان و خانواده ما یا به طور فعال به ما در مورد مرگ آموزش می دهند. یا ممکن است با تجربه مرگ یکی از عزیزان در کودکی با آن آشنا شویم.

نگرش هایی که در دوران کودکی در مورد مرگ ایجاد می کنیم، ناگزیر تا میانسالی ما را دنبال می کند. آماده نبودن برای مرگ یکی از عزیزان می‌تواند باعث شود که کودکان خردسال دچار تاناتوفوبیا شوند. تاناتوفوبیا زمانی رخ می‌دهد که بزرگسالان و کودکان سالم دچار ترس غیرطبیعی از مرگ می‌شوند و از روند مرگ می‌ترسند.

ترس از مرگ اشکال مختلفی دارد که یکی از آنها تاناتوفوبیا است. برخی از مردم از هر چیزی که با مرگ مرتبط است می ترسند: اجساد، قبرها، سالن های تشییع جنازه. آنها از اسکلت ها یا افراد در حال مرگ نمی ترسند، بلکه از مرگ و میر آنها می ترسند. وقتی ترس از مرگ یا فرآیند مردن به یک وسواس تبدیل می شود، این ترس غیرمنطقی می تواند به یک اختلال اضطراب تبدیل شود و شروع به تأثیرگذاری بر سلامت روان شما کند.

علائم رایج تاناتوفوبیا یا ترس از مرگ

اختلالات اضطرابی مرتبط با مرگ

نکروفوبیا و تاناتوفوبیا دو اختلال اضطراب فراگیر مرتبط با مرگ هستند. که افراد زنده را آزار می‌دهند و می‌توانند در کودکان زیر پنج سال وجود داشته باشند و می‌توانند بر هر جنسیتی تأثیر بگذارند. هم مردان و هم زنان می توانند با این نوع فوبیا مبارزه کنند.

اگرچه این ترس‌های شدید در نحوه تأثیرگذاری بر فرد مبتلا با هم متفاوت هستند، اما می‌توانند زندگی روزمره را مختل کند و بر نحوه برخورد افراد با مرگ تأثیر بگذارند. خوشبختانه راه هایی برای غلبه بر ترس از مرگ و اضطراب مرگ وجود دارد.

قدم اول در یافتن راه هایی برای کنار آمدن با احساسات خود و اینکه چرا از مرگ می ترسیم، به دست آوردن درک بیشتر از این موضوع و علت این ترس است.

نکروفوبیا

اصطلاح “نکروفوبیا” از کلمات یونانی برای مرگ (necro) و ترس (فوبیا) گرفته شده است. فرد مبتلا به نکروفوبیا در مقیاس اضطراب مرگ نمره بالایی می گیرد. به همان اندازه که از چیزهای مرده می ترسد – (جسد انسان یا حیوان) یا ارتباط با چیزهای مرده (تابوت، قبرستان و غیره) از مرگ خود نیز می ترسد. در این موارد، نکروفوبیا ترس از مردن است، نه ترس از عمل واقعی مرگ که برای آنها اتفاق می افتد.

به یک معنا، نکروفوبیا شامل دو ترس جداگانه مربوط به مرگ و میر انسان است. اگرچه ترس از این چیزها امری رایج و تا حدودی طبیعی است.  مردان و زنان مبتلا به نکروفوبیا در پاسخ به تجربه سطوح بالای اضطراب مرگ روی مرگ متمرکز می شوند. نگرش های ناسالمی نسبت به مرگ ایجاد می کنند.

آنها اغلب برای اجتناب از آن افراط می کنند. حتی فکر نزدیک شدن به چیزی مرده می‌تواند با ایجاد علائم فیزیکی مانند درد معده و اضطراب همراه باشد. در سطوح بالاتر اضطراب به اوج خود می رسد در حالی که درک اینکه مرگ اجتناب ناپذیر است نیز می تواند باعث انزجار شدید شود.

ترس از مرگ

علائم نکروفوبیا

علائم و نشانه های خاص نکروفوبیا عبارتند از:

ترس شدید از چیزهای مرده
وسواس مرگ یا  چیزهای مرده
حالت تهوع، استفراغ یا خشکی دهان
تپش قلب یا ضربان نامنظم قلب
افزایش فشار خون
هیپرونتیلاسیون و غش
عرق کردن یا لرزش شدید
سردرد یا میگرن
مشکل در فکر کردن یا صحبت کردن
ترس هنگام خروج از خانه
وسواس بیش از حد روی سلامت جسم

به دلیل سطح بالای ترس و افزایش اضطراب ناشی از نکروفوبیا، سایر مسائل مربوط به سلامت روان مانند آگورافوبیا (ترس از مکان‌های خاص) و بی‌خوابی (مشکل در به خواب رفتن/خوابیدن) می‌توانند ایجاد شوند. این افکار به ویژه زمانی که فکر مرگ یا مرگ یکی از اعضای نزدیک خانواده به ذهنشان خطور می کند، می توانند آسیب زا شوند.

علل نکروفوبیا

اگرچه نکروفوبیا می‌تواند در بزرگسالان ایجاد شود، اما اغلب در دوران کودکی شروع می‌شود. در صورت عدم درمان می‌تواند در بزرگسالی نیاز به رفتار درمانی داشته باشد. معمولا، این فوبیا را می توان به یک رویداد آسیب زا به خصوص با دوستان نزدیک یا خانواده ردیابی کرد.

اضطراب مرگ از تجربه مرگ یکی از عزیزان ناشی می شود که باعث سطوح بالایی از اضطراب در مقیاس اضطراب مرگ می شود. احساس وحشت و هراس در کودکان می تواند یکپارچگی نفس آنها را به خطر بیندازد و منجر به یک وضعیت روانی پایدار شود.

تئوری مدیریت ترور پیشنهاد می‌کند که اختلال استرس می‌تواند از چیزی به سادگی شرکت در مراسم تشییع جنازه یا چیزی دردسرساز مانند شاهد کشته شدن یک حیوان ایجاد شود. همیشه نمی‌توان اوج‌ها و محرک‌های اضطراب مرگ را شناسایی کرد، اما مشخص کردن علت اصلی نکروفوبیا می‌تواند به حل مشکلات بعداً در طول درمان و تغییر نگرش به مرگ با کاهش سطح اضطراب مرگ و ترس از مردن کمک کند.

تاناتوفوبیا
تاناتوفوبیا اختلالی است که با ترس شدید از مردن مشخص می شود. از آنجایی که نکروفوبیا و تاناتوفوبیا فوبیای مشابهی دارند، بسیاری از مردم این دو را با هم اشتباه می گیرند.

اگرچه شباهت های زیادی با هم دارند، اما این دو اختلال تفاوت قابل توجهی دارند. افرادی که با تاناتوفوبیا دست و پنجه نرم می کنند ممکن است از اجساد مرده، تابوت ها نترسند و حتی می توانند در مراسم تشییع جنازه شرکت کنند. ترس آنها حول محور مرگ دیگران نیست بلکه احتمال مرگ خودشان است. افراد مبتلا به تاناتوفوبیا علائم مرتبطی مانند ترس از پرواز و همچنین روند پیری دارند.

همچنین ممکن است ترس اساسی از دفن یا سوزاندن پس از مرگ وجود داشته باشد. در یک محیط پزشکی، تاناتوفوبیا معمولاً «اضطراب مرگ» نامیده می‌شود و به رفتار درمانی برای کمک به بازگرداندن اعتماد و یکپارچگی نفس مشتری نیاز دارد.

نکروفوبیا

علائم تاناتوفوبیا

تاناتوفوبیا می تواند باعث حملات پانیک مکرر، سرگیجه، تعریق و حالت تهوع شود. همچنین می‌تواند چالش‌های فیزیکی، ذهنی و عاطفی منحصربه‌فردی را ایجاد کند مانند:

حساسیت به دمای سرد و گرم
احساس خفگی
به دنبال راه هایی برای جوان ماندن یا جاودانه ماندن
ناتوانی در تشخیص واقعیت از خیال
تصور وسواس گونه راه هایی که ممکن است بمیرید
علائم عاطفی شدید

آخرین علامت می تواند چالش برانگیز باشد. زیرا اضطراب شدید می تواند باعث شود برخی از افراد احساس آشفتگی یا عصبانیت، غمگینی یا حتی شرم کنند و ترس های غیرمنطقی مانند ترس از زنان یا اشیاء بی جان را ایجاد کنند.

ترس شدید از مرگ همچنین می‌تواند باعث شود که مبتلایان از خانواده و دوستان خود و همچنین مکان‌هایی که می‌ترسند بمیرند دوری کنند. برخی ممکن است حتی برای خروج از خانه مشکل داشته باشند.

علل تاناتوفوبیا

تئوری مدیریت مرگ بیان می کند که همه افراد دچار اضطراب مرگ مانند ترس از پرواز نمی شوند. اما عوامل خاصی وجود دارد که احتمال دچار شدن به این مشکلات را بیشتر می کند. تحقیقات علمی و پزشکی زیادی در مورد این موضوع انجام شده است و از طریق این مطالعات مجموعه ای از عوامل خطر پدیدار شده است.

دلایل ترس از مرگ

این عوامل خطر عبارتند از:

سن:

با کمال تعجب، جوانان نسبت به افراد مسن مشکلات بیشتری با اضطراب مرگ دارند. مطالعات نشان می دهد که افراد زیر 20 سال بیشتر در معرض خطر ابتلا به ترس از مرگ هستند. در واقع، اضطراب پیرامون مرگ معمولاً با افزایش سن از بین می رود. تنها استثنا در مورد برخی از زنان است. مطالعات نشان می‌دهد که برخی از زنان دارای انحراف هراسی هستند که بعد از 50 سالگی ظاهر می‌شود.

رویداد تروماتیک:

کسانی که رویدادهای آسیب زا و مرتبط با مرگ را تجربه کرده اند، بیشتر به اضطراب مرگ مبتلا می شوند. به عنوان مثال، شخصی که شاهد مرگ یک غریبه در تصادف خودرو بوده است، ممکن است نگران مرگ خود باشد.

والدین نزدیک به مرگ:

داشتن والدینی که در حال مرگ هستند، احتمال ترس از مرگ را در فرد افزایش می دهد. همانطور که آنها در کنار والدین خود هستند تا روند مرگ را طی کنند، ترس آنها از مرگ ممکن است افزایش یابد.

سلامت شخصی:

افراد مبتلا به بیماری های مزمن بیشتر در معرض خطر ترس شدید از مرگ هستند. مسائل مربوط به سلامتی که مجبور به رویارویی با آینده خود می شوند، می تواند ترس های اساسی در مورد زندگی پس از مرگ را تشدید کند.  منجر به فوبیای مرگ شود.

غلبه بر ترس از مرگ یا مردن: نکروفوبیا و تاناتوفوبیا

درمان ترس از مرگ

نکروفوبیا و تاناتوفوبیا هر دو فوبیایی هستند که زندگی را تغییر می دهند. اما کسانی که رنج می برند نباید امیدشان را از دست بدهند. چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش علائم و غلبه بر ترس خود انجام دهید.

1) از یک متخصص کمک بگیرید

استخدام یک متخصص برای کمک معمولا اولین قدم است. به دلیل جنبه های جسمی، ذهنی و عاطفی فوبیای مرگ، کسانی که از مرگ رنج می برند نباید به تنهایی مسیر بهبودی را طی کنند. پیدا کردن یک درمانگر واجد شرایط با تجربه در برخورد با فوبیا می تواند تفاوت بین شکست و موفقیت باشد..

2) درمان را امتحان کنید

چیزی که مشاور شما ممکن است امتحان کند، درمان شناختی رفتاری (CBT) نام دارد. این روش درمانی آزمایش شده و واقعی برای کمک به افراد برای غلبه بر افسردگی، اضطراب و فوبیاهای انواع مختلف استفاده شده است.

در طول فرآیند CBT، ترس های خود را مورد بحث قرار می دهید و در نهایت در معرض آنها قرار می گیرید. شما نه تنها در مورد مرگ، بلکه در مورد مکان ها و موقعیت هایی که باعث اضطراب یا ترس از مرگ می شوند صحبت خواهید کرد. برای مثال، ممکن است به یک قبرستان، سردخانه یا مراسم تدفین بروید. قرار گرفتن در معرض این مکان ها و شرایط “محرک” با عادات فکری ناسالم مقابله کرده و اضطراب مرگ را کاهش می دهد. یادگیری تکنیک های ریلکسیشن و تنفس نیز بخشی ضروری از فرآیند CBT است، به طوری که بعد از درمان، قادر خواهید بود با اضطراب مرگ مقابله کنید.

3) معنویت را کاوش کنید

چندین مطالعه مختلف نشان داده است که کسانی که دارای ایمان و سیستم اعتقادی قوی هستند .به مراتب کمتر از ترس از مرگ یا مردن رنج می برند.

تانیشیا پیرسون جونز، مادر و نویسنده فوق العاده ای که پس از دو سال مبارزه با نوع نادر سرطان در سن 36 سالگی درگذشت، چنین بود. او هرگز در اعتقادات مذهبی خود تزلزلی نداشت، تا آخر جنگید اما از مرگ هراسی نداشت. بسیاری از افرادی که او را می‌شناختند یا از طریق رسانه‌های اجتماعی خبر نبرد او را شنیده بودند، حتی در مواجهه با مرگ، از وقار او متعجب شدند. اگر مانند تانیشیا هستید و با یک سیستم ایمان قوی بزرگ شده اید، آن را در آغوش بگیرید. در غیر این صورت، باورهای مذهبی و اعمال معنوی متفاوتی را که در ذهن شما طنین انداز است، تحقیق و بررسی کنید.

4) فلسفه را کاوش کنید

معنویت برای همه نیست. اگر اعتقاد به زندگی پس از مرگ یا قدرتی بالاتر را کمی خرافاتی می‌دانید، به این معنا نیست که نیازی به آرامش ندارید. هزاران سال است که فیلسوفان با تمام شور و نشاط متفکران دینی درباره موضوع مرگ صحبت می کنند.

برای مثال، فیلسوف یونان باستان اپیکور، در حالی که سعی می‌کرد دوستی را که از مرگ می‌ترسید آرام کند، نوشت: «مرگ برای ما چیزی نیست، زیرا وقتی وجود داریم، مرگ نیست و وقتی مرگ وجود دارد، ما نیستیم».

برای دیدگاه کاملتر و خوش بینانه تر از مرگ برای فیلسوف، گفتگوی افلاطون، فایدون را در نظر بگیرید. فایدون، آخرین گفتگوهای سقراط و دوستانش را قبل از اجرای حکم اعدام فیلسوف بزرگ با نوشیدن شراب مسموم توصیف می کند.

اگر چیزی جدیدتر می خواهید، فیلسوف بزرگ قرن بیستم، پل ادواردز، به طور گسترده در مورد موضوع مرگ و باورهای غلط رایجی که منجر به ترس از آن می شود، نوشته است.

فلسفه یمرگ

5) مرگ را بخشی از زندگی خود قرار دهید

هدف نهایی درمان مربوط به فوبیای مرگ این نیست که شما را از شر تمام افکار مرگ خلاص کند. بلکه جلوگیری از تأثیر منفی این ایده ها بر زندگی شما است. به جای اینکه مرگ را یک رویداد منفی بدانید، آن را مثبت خواهید دید.

مرگ را بخشی از زندگی خود کنید. این بدان معناست که متعهد شوید که ترس‌های مرگ خود را از بین ببرید. مرگ شما، مرگ کسانی که دوستشان دارید، درد مرگ، زندگی پس از مرگ (یا فقدان آن)، اندوه، اجساد، تجزیه بدن یا همه موارد فوق…

6) برای فراق خود آماده شوید

یکی از پایه های ترس از مرگ یا مردن، عدم کنترل است. از آنجایی که می دانیم کنترل کمی بر چگونگی یا زمان ترک این دنیا خواهیم داشت، احساس اضطراب می کنیم.

آخرین وصیت ها فقط برای ثروتمندان نیست. مطمئن شوید که خانواده‌تان می‌دانند شما چه دارید. چه کسی می‌خواهید آن را داشته باشد. و هر آرزویی که ممکن است داشته باشید. باز هم، این کار در دراز مدت کار را برای خانواده شما آسان تر می کند.
از ابزارهای فناوری استفاده کنید. اگر از ترس مرگ رنج می برید، شروع آمادگی برای مرگ ممکن است غیر ممکن به نظر برسد. خوشبختانه، در این عصر فناوری، ما برنامه های بسیار خوبی داریم که به ما در انجام این کار کمک می کنند.

۷) بر سلامتی تمرکز کنید

یکی از راه های نهایی برای از دست دادن وسواس مرگ و مردن، تمرکز بر اکنون است. درمان می تواند به شما کمک کند تا برخی از مشغله های ذهنی که همراه با ترس از مرگ است را رها کنید. درست غذا خوردن، ورزش کردن، مراقبت از سلامت روحی و جسمی و تمرکز بر چیزهایی که از آن لذت می برید می تواند به شما کمک کند بر وسواس خود غلبه کنید و از زمان حال لذت ببرید.

یکی از بهترین راه‌ها برای انتقال این مرحله از فکر به عمل، ایجاد یک یک لیست از فعالیت های مورد علاقه تان است. با تمرکز بر کارهایی که می خواهید به جای مردن به انجام برسانید، می توانید زندگی خود را به جای اضطراب به مکانی شاد تبدیل کنید.

کلینیک نیاوران تا رساندن شما به ارامش در کنار شماست.

در برخی از نقاط کشور، یافتن دسترسی به یک مشاور یا یک درمانگر می تواند دشوار و گران باشد. به ویژه اگر به دنبال کمک برای چیزی بسیار خاص مانند فوبیا هستید،این مسئله  صادق است. مشاوره آنلاین می تواند به گسترش گزینه های شما و افزایش انعطاف پذیری و کاهش هزینه کمک کند. درمان آنلاین به شما کمک می کند تا روشی خصوصی، راحت و مقرون به صرفه برای رسیدگی به مشکلات و یادگیری راه های مقابله با آن ها به شما ارائه دهد. اولین قدم را بردارید.

 

دسته‌بندی‌ها: مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *