خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان

در دنیای مدرن امروز کودکانی هستند که درگیر اختلالات یادگیری می‌باشند و علاوه بر خودشان والدینشان هم با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند. کودکی که به یکی از اختلال‌های یادگیری دچار شده است در مدرسه نیز با مشکلات فراوانی روبه‌رو خواهد شد. به عنوان مثال کودکی در روخوانی کردن مطالب، نوشتن انشاء، حل کردن تمرین‌های ریاضی و سایر دروس دچار ترس می‌شود و حتی در بسیاری از اوقات نمی‌تواند هیچ یک را انجام دهد.

امروزه اکثر بچه‌ها در یادگیری دروس با مشکلاتی از قبیل مواجه هستند، اما نکته قابل توجه این است که اگر یادگرفتن یک موضوع در یک کودک دائم شود برای مثال بارها و بارها نتواند تمرین‌های ریاضی خود را انجام دهد، می‌توان گفت کودک احتمالاً به یکی از انواع اختلالات یادگیری دچار شده است.

از این رو اگر می‌خواهید بدانید که کودک شما به اختلال‌های یادگیری دچار شده یا خیر تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا در کنار این مورد با نحوه درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک نیز آشنا شوید.

اختلال یادگیری چیست؟

اختلال یادگیری به معنای پیشرفت نکردن کودک در دوران مدرسه و نداشتن توانایی خواندن، نوشتن، انجام محاسبات ریاضی به درستی می‌باشد. به عبارتی صریح‌تر یعنی کودک زمینه هوشی مناسب یا حتی بالایی دارد اما نمی‌تواند به خوبی بنویسد یا بخواند و یا محاسبات ریاضی را انجام دهد.

اگر والدین به موقع اقدام به درمان اختلال یادگیری فرزند خود نکنند، کودک به مرور از درس و مشق زده می‌شود که نتیجه آن ترک مدرسه خواهد بود. بسیاری از والدین فکر می‌کنند کودکی که درگیر این اختلال می‌شود یا تنبل است یا بی‌انگیزه در حالی که اصلاً اینطور نیست. تنها تفاوت این کودکان با سایر کودکان در نحوه دریافت اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن‌ها می‌باشد.

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان

اختلال یادگیری در کودکان و دانش آموزان

اکثر والدین حتی در صورت متوجه شدن اختلال یادگیری در کودکشان برای درمان آن هیچ اقدامی نمی‌کنند. به عبارتی دیگر رو به رو شدن با این اختلال در کودکان برای والدین کمی سخت است زیرا آن‌ها فکر می‌کنند درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک یا دارو مشکلات زیادی در آینده برای آن‌ها به وجود می‌آورد در حالی که این فکر کاملاً اشتباه است. حتی خیلی از والدین می ترسند که اگر کسی بفهمد کودکشان دچار درگیر اختلال یادگیری شده به او بگویند که کند ذهن است.

در پاسخ به فکرهای مختلف والدین باید به یک نکته اساسی اشاره کنیم که این کودکان نه تنها کند ذهن نیستند بلکه دارای هوش بالایی می‌باشند. همچنین آموزش این کودکان باید به گونه‌ای باشد که با شیوه یادگیری آن‌ها سازگاری داشته باشد. در حقیقت می‌خواهیم به شما بگوییم که وجود هر یک از انواع اختلالات یادگیری در کودکتان نباید موجب نگرانی شما شود چراکه امروزه درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک بهترین روش درمان به شمار می‌آید تا جایی که می‌توانید نگرانی‌های خود را کنار بگذارید.

اختلال یادگیری در بزرگسالان

تا به اینجا متوجه شده‌اید که کودکانی که به هر یک از انواع اختلالات یادگیری دچار می‌شوند در درک کردن و فهمیدن یک مطلب و استفاده کردن از زبان گفتاری یا نوشتاری مشکل دارند و کند ذهن محسوب نمی‌شوند. اما باید به شما بگوییم که علاوه بر اختلالات یادگیری در کودکان دبستانی، اختلال یادگیری در بزرگسالان نیز شایع می‌باشد. بنابراین می‌توان گفت وقتی یک فرد به اختلال یادگیری دچار می‌شود تنها به عدم درک و فهمیدن مطلب منتهی نمی‌‌شود.

اختلالات یادگیری در بزرگسالان ممکن است به صورت مجموعه ای از مشکلات آشکار شود، حتی شدت این اختلالات در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. البته خیلی از افراد اختلالاتی که در بزرگسالان به وجود می‌آید را با عقب ماندگی ذهنی، محرومیت عاطفی، معلولیت شنوایی یا حرکتی و … اشتباه می‌گیرند. در حالی که این افراد نیز همانند کودکان به یک یا چند نوع از اختلالات یادگیری دچار شده‌اند. درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک برای بزرگسالان نیز همانند کودکان می‌توانند بسیار موثر باشد.

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان

انواع اختلالات یادگیری

1. اختلال خواندن 

همانطور که می‌دانید یکی از بزرگ‌ترین فرآیندهای پیچیده برای یادگیری علم و دانش، مهارت خواندن است که با رشد زبان، گفتار و توانایی‌های ذهنی کودک در ارتباط می‌باشد. از این رو یکی از مهم‌ترین نوع اختلال یادگیری، اختلال در خواندن مطالب چه درسی و چه غیر درسی می‌باشد. به عبارتی دقیق‌تر متخصصین عدم توانایی فرد در خواندن مطالب مختلف در صورتی که دارای هوش بالا، سلامت بینایی، سلامت شنیداری، سلامت حسی و … می‌باشد را اختلال خواندن نامیده‌اند.

اگر کمی در مورد کودک خود نگران شده‌اید و شک کرده‌اید که کودکتان درگیر این نوع اختلال یادگیری شده است یا خیر؟ و یا اگر کودک شما نمی‌تواند مطالب را به درستی بخواند، در بیان حروف، کلمات، ترکیب حروف، بخش کردن کلمات، درک مطلب و شناخت آن ها مشکل دارد، توصیه می‌کنیم حتماً برای مطمئن شدن آن به یک کلینیک روان‌شناسی خوب مراجعه نمایید.

در حقیقت کودکی که به این نوع از اختلالات یادگیری دچار شده است در بسیاری از اوقات حتی قادر است مطالب را بخواند اما به دلیل اینکه از متن خوانده شده‌اش درک درستی ندارد در مهارت‌های مرتبط با خواندن و درک مطلب ضعیف می‌باشد. به عبارت واضح‌تر کودک می‌تواند دروس مختلف خود مانند ریاضی، عربی و … را بخواند اما همانند  یک روخوانی می‌باشد و درک درستی از مطالب نمی‌تواند داشته باشد.

2. اختلال ریاضی 

ممکن است از هر ده دانش آموز کم کم هفت دانش آموز در درس ریاضی مشکل داشته باشند و حتی این مشکل برای افراد بزرگسال مانند دانشجوها هم می‌تواند به وجود بیاید. اما نکته قابل بحث اینجاست که اگر این مشکل مانند نفهمیدن تمام مباحث ریاضی و نداشتن توانایی برای حل تمرینات به صورت دائم باشد باید نگران شد. از این رو می‌توان گفت یکی دیگر از انواع اختلالات یادگیری، با خیال راحت می‌‌شود برای کودکان و بزرگسالان از این روش درمانی نوین استفاده کرد. می‌باشد که خوشبختانه درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک برای هر فرد مبتلا امکانپذیر می‌باشد.

اگر این اختلال در کودکان درمان نشود کودک ابتدا از این درس و سپس از سایر درس‌ها دلسرد می‌شود و اعتماد به نفس خود را از دست می‌‌دهد. اگر می‌خواهید بدانید کودکتان به این نوع اختلال دچار شده است یا خیر، کافیست از شایع‌ترین علائم اختلال ریاضی مطلع شوید تا بتوانید نسبت به درمان آن اقدام نمایید. علائم اختلال ریاضی شامل موارد زیر هستند:

  • مشکل داشتن کودک در شمارش اعداد؛ به عنوان مثال کودک قادر نیست به درستی عدد یک تا بیست را بشمارد.
  • درک نکردن مفهوم اعداد؛ برای مثال کودک نمی‌تواند از ده مهره مهره پنج را پیدا کند.
  • کودک مبتلا به اختلال ریاضی نمی‌داند عدد پنج از سه بزرگ‌تر است.
  • کودک در خواندن اعداد یا حتی رو نویسی از اعداد نیز مشکل دارد.
  • در این نوع اختلال کودک یا علامت‌های ریاضی مانند به علاوه، ضرب، تقسیم، منها را نمی‌شناسد و یا آن‌ها را اشتباه می‌گیرد.

به طور کلی کودک مبتلا به اختلال ریاضی در درک مسائل ریاضی مشکل دارد و حتی نمی‌تواند پولی را بشمارد.

3. اختلال نوشتن 

از دیگر اختلالات یادگیری شایع در کودکان اختلال نوشتن می‌باشد. کودکی که به این اختلال دچار می‌شود نمی‌تواند مطالبی که معلم به او دیکته می کند یا والدین به او می گویند را به درسنپتی بر روی کاغذ و دفتر خود بنویسد.

اگر بخواهیم کمی تخصصی‌تر به این اختلال اشاره کنیم باید بگوییم که در اختلال نوشتاری، کودک در سازماندهی به افکار برای انتقال دادن به روی کاغذ دچار اشکال است. اگر می‌خواهید بدانید که کودک‌تان به این نوع اختلال دچار است یا خیر بهتر است نشانه‌های این اختلال را بشناسید که از جمله این نشانه‌ها عبارتند از:

  • مرتب نبودن کلمات در کنار هم
  • کپی بدون اشکال حروف و کلمات
  • نداشتن ثبات در املای یک کلمه
  • نداشتن سازماندهی و پیوستگی در نگارش

و یا اگر میخواهید از مبتلا شدن کودک‌تان به اختلال نوشتن مطمئن شوید، به شما پیشنهاد می‌کنیم در تست اختلالات یادگیری بصورت کاملاً رایگان شرکت کنید. تست اختلالات یادگیری در کودکان به این منظور ارائه می‌شود که والدین گرامی بتوانند با استفاده از آن، اختلال یادگیری در فرزندشان را تشخیص دهند و به روند بهبودی فرزندشان کمک کنند.

درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان

نوروفیدبک چیست و چگونه کار می‌کند؟

امروزه کلینیک‌های زیادی برای درمان انواع بیمار‌ی‌ها از نوروفیدبک استفاده می‌کنند. در واقع می‌توان گفت نوروفیدبک یکی از روش‌های درمانی مربوط به علم روانشناسی است که برای درمان بسیاری از اختلالات ذهنی و روحی و بیماری‌های عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چگونگی کارکرد این روش نوین درمان به این صورت است که با استفاده از یک دستگاه کامپیوتری امواج مغزی بیمار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و سپس از وضعیت فرد بازخوردی ارائه می‌شود. از این رو می‌توان نتیجه گرفت درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک باعث بهبود کارکرد مغز فرد می‌شود.

درمان اختلالات یادگیری با نوروفیدبک

اکنون پس از دانستن چگونگی کارکرد این روش درمانی نوین، سوالی با این عنوان ممکن است در ذهن‌تان شکل بگیرد که آیا درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک امکان پذیر است. در پاسخ به این سوال ابتدا باید گفت که این روش یک روش درمانی مکمل برای درمان‌های دارویی و روان شناختی محسوب می‌شود. از این درمان می‌توان در اختلال یادگیری، استرس، اضطراب، وسواس، بیش فعالی و … بهره برد. همچنین می‌توانیم بگوییم که درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک به همراه اختلال‌های ذکر شده کاملاً مفید است و با خیال راحت می‌‌شود برای کودکان و بزرگسالان از این روش درمانی نوین استفاده کرد.

مرحله اول درمان اختلالات یادگیری با نوروفیدبک _ گرفتن نقشه مغزی

در مرحله اول درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک، ابتدا یک نقشه مغزی از فرد گرفته می شود. اما نگران نباشید این کار کاملاً ایمن و بدون عوارض جانبی می‌باشد و بیشتر از نیم ساعت طول نمی‌کشد. سپس داده‌های به دست آمده از این نقشه مغزی، توسط متخصصین مجرب پردازش می‌شود و در صورت اطمینان از وجود اختلال یادگیری و ارزیابی شدت آن، درمان با نوروفیدبک شروع می‌شود.

مرحله دوم درمان اختلالات یادگیری با نوروفیدبک _ سازماندهی جدید مغز

در مرحله دوم درمان اختلال یادگیری با نوروفیدبک، متخصصین اقدام به سازماندهی جدید مغز می‌کنند. یعنی با توجه به شدت اختلال جلساتی را تعیین می‌کنند که بین ۳۰ تا ۵۰ جلسه متغیر است و بستگی به میزان شدت اختلال یادگیری فرد دارد. در طول این دوره مغز مجدداً سازماندهی می‌شود و یاد می‌گیرد که اختلال خود را کنار بگذارد.

مرحله سوم درمان اختلالات یادگیری با نوروفیدبک _ بررسی تغییرات و پیشرفت

در مرحله سوم، درمان با نوروفیدبک تقریباً تمام می‌شود و نوروتراپیست برای اطمینان از درمان فرد، مجدداً اقدام به گرفتن نقشه مغزی ازفرد می‌کند تا ببیند مغز به تغییرات لازم دست یافته است یا خیر. اگر مغز به نتایج مورد نظر دست یافته باشد دوره درمان به اتمام می‌رسد و اگر اینگونه نشد برای فرد جلسات بیشتری تجویز می‌شود تا در نهایت به نتایج موثر دست یابد.

دسته‌بندی‌ها: مقالات نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *