خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

10 عادت غلط در زندگی مشترک

در زندگی مشترک همانطور که می‌دانید امکان ندارد هیچ رابطه‌ای بی عیب و نقص باشد، ممکن است گاهاً مرتکب اشتباهاً شویم که به رابطه‌مان آسیب بزند. حتی بعضی اوقات فکر می‌کنیم کارمان هیچ اشکالی ندارد اما در واقع صدمه جدی به رابطه عاطفی‌مان وارد می‌کند. برخی عادت‌های ما هستند که سبب آزرده خاطر شدن شریک عاطفی‌مان می‌شود به طوری که حتی ممکن است او رابطه را ترک کند. برای اینکه این عادات غلط در زندگی مشترک را ترک کنید در ابتدا بهتر است این عادات را بشناسید. در ادامه به 10 مورد از این عادات غلط می‌پردازیم.

1. مدام خودتان را نقد می‌کنید

برخی از ما عادت داریم دائما خودمان را نقدو بررسی کنیم، بدون اینکه فکر کنیم عیب و نقص‌های ما فقط به چشم خودمان می‌آیند نه دیگران. مثلاً جلوی آینه می‌ایستید و می‌گویید خیلی چاق شدم، اصلاً نمی‌توانم خودم را تحمل کنم. با این کار شما شریک عاطفی‌تان به فکر فرو می‌رود.

شاید ممکن است طرف مقابل‌مان اصلا متوجه نشود چه عیب‌هایی داریم. اگر مدام درباره نقایص‌مان حرف بزنیم، بالاخره شریک عاطفی‌مان را به همین نتیجه خواهیم رساند و او هم همانند خودمان تنها عیب و نقص‌های ما را خواهد دید.

2. همه‌چیز و همه‌کس را قضاوت می‌کنید

زمانی که یکی از طرفین رابطه عاطفی از همه‌چیز و همه‌کس ناراضی باشد و همه را قضاوت کند، به سرعت مسیر رابطه تغییر خواهد کرد. می‌توانیم در هر چیزی هم نکته‌ مثبت و هم نکته‌ منفی پیدا کنیم، اما گوش دادن به غرغرهای مداوم یک نفر می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد.

10 عادت غلط در زندگی مشترک

3. می‌خواهید همیشه کامل و نمونه باشید

مثلاً وقتی همسرتان به شما پیشنهاد می‌دهد با هم غذا بخورید، به او می‌گویید نه نمی‌توانم، باید لباس‌ها رو اتو بزنم.

هیچوقت تلاش نکنید که به یک شریک عاطفی بی‌عیب و نقص تبدیل شوید چراکه در این صورت رابطه‌تان را به بن‌بست می‌کشانید و دیر یا زود، هم شما و هم شریک زندگی‌تان از این شریط کلافه خواهد شد. وقتی مدام سعی کنید چهره بی‌عیب و نقصی از خود نشان دهید، خستگی و دلزدگی در درون‌تان انباشته می‌شود و زندگی را برایتان غیر قابل تحمل می‌کند. بهتر است بدانید افرادی که برای خودشان کافی هستند و نیازی به تایید دیگران ندارند هرگز  از ابراز احساسات منفی‌شان ترسی ندارند.

4. فقط حرف خودتان را قبول دارید

این عادت بیشتر در افرادی پدیدار می‌شود که مدت زیادی مجرد یا بیرون از یک رابطه عاطفی بوده‌اند. این گونه افراد عادت ندارند به نظر کس دیگری درباره کارهای خانه و در مجموع زندگی، توجه کنند. پس برای اینکه آسیبی به رابطه‌تان وارد نشود، هم شما و هم شریک عاطفی‌تان باید به حرف‌های همدیگر گوش کنید و برای نظرات شریک عاطفی‌تان ارزش قائل شوید.

5. فکر می‌کنید طرف مقابل‌تان به شما دروغ می‌گوید

در زندگی مشترک شک زیاد باعث می‌شود، مدام خسته و عصبانی شوید زیرا فکر می‌کنید به طرف مقابل‌تان اعتماد ندارید و او در حال کلک زدن به شما است. اگر هیچ اعتمادی بین شما نباشد، شریک عاطفی‌تان به این باور می‌رسد که شما دائما او را زیر نظر دارید. وقتی یک نفر مدام شما را به دروغ‌گویی و فریب‌کاری متهم کند قطعاً زندگی برایتان  غیرقابل تحمل خواهد شد.

6. بیشتر از وسع‌تان خرج می‌کنید

در یک خانواده اگر مدیریت مالی نادرست باشد هر رابطه‌ای را به بن‌بست می‌کشاند، چه به شکل ولخرجی باشد یا خرج‌های بیش از انداره. بنابراین در یک زندگی مشترک، دو طرف باید از همان ابتدا درمورد مدیریت مسائل مالی با یکدیگر به توافق برسند و مطابق با همین توافق پیش بروند.

7. همه چیز را کنترل می‌کنید

این را بدانید که هر چقدر هم سعی کنید، نمی‌توانید همه چیز را کنترل کنید، چراکه زندگی غیر قابل پیش‌بینی است و همین ویژگی است که آن را جذاب‌ کرده است. تلاش مداوم شما برای کنترل شریک عاطفی‌تان نشان‌دهنده بی‌اعتمادی به زندگی، اطرافیان و حتی خودتان می‌باشد.

8.شریک زندگی‌تان را با بقیه مقایسه می‌کنید

این عادت غلط نشانه‌ عدم اعتماد به نفس کافی در یک فرد می‌باشد، با این کار شما، او همیشه منتظر موقعیتی است تا بگوید هر چه مربوط به او می‌شود بهتر است. مطمئن باشید دیر یا زود، شریک عاطفی‌تان از این رفتار شما دل‌زده خواهد شد. پس به جای اینکه او را با دیگران مقایسه کنید، تمام توجه‌‌تان را روی زندگی‌ خود بگذارید و از مقایسه کردن بپرهیزید.

10 عادت غلط در زندگی مشترک

9. حرف‌تان را با ایما و اشاره می‌زنید

اگر عادت دارید با ایما و اشاره حرف بزنید، مطمئن باشید در زندگی نمی‌توانید نیازها و خواسته‌های خود را با صراحت بیان کنید. زیرا وقتی به طور مستقیم حرف‌تان را بزنید، باید مسئولیت آن را تمام و کمال بر عهده بگیرید. اگر این عادت در شما وجود ندارد، بنابراین نباید از شریک عاطفی‌تان انتظار داشته باشید آن‌چه منظور شما است را متوجه شود.

10. اشتباهات گذشته را مرور می‌کنید

اگر دائما در حال یادآوری و مرور اشتباهات گذشته شریک عاطفی‌تان باشید، حتماٌ شاهد بحث و جدل‌های طولانی خواهید بود. پس بهتر است هر مشکلی را همان موقع حل کنید و آن را کنار بگذارید، نه این‌که سال‌ها پرونده آن را باز نگه دارید و زندگی را برای خود سخت و زجرآور کنید.

سخن آخر

با کنار گذاشتن عادات غلط و مدیریت رفتارهای صحیح می‌توانید یک رابطه سالم و عاشقانه رضایت‌بخش با شریک عاطفی‌تان داشته باشید. داشتن روابط سالم و عاشقانه، رویایی نیستند و نیاز به همکاری دو طرف دارند که با ترک عادت‌های بد و انجام عادات خوب، رابطه حفظ می‌شود. فراموش نکنید که عادت‌های بد می‌توانند یک رابطه عالی را به بدترین شکل خود هدایت کنند.

در نتیجه برای دریافت بازدهی بیشتر و موثرتر پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به مشاور و با در نظر گرفتن ویژگی‌های فردی، ایجاد یک رابطه سالم و بدون دغدغه را برای خود راحت‌تر کنید. نیاوران کلینیک همراه کادر مجرب خود نه تنها در این حوزه، بلکه در تمامی موارد مرتبط با مشاوره و روانشناسی در کنار شما عزیران می‌باشند.

دسته‌بندی‌ها: روابط مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *