خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلاف طبقاتی در ازدواج

اختلاف طبقاتی در ازدواج زمینه‌ساز تفاوت‌های بسیاری بین زوج‌ها می‌شود. توصیه کلی روانشناسان این است که ترجیحاً افراد به دنبال فردی باشند که دارای نقاط مشترک بسیاری هستند. اختلاف طبقاتی در ازدواج از جمله عواملی است که موجب بروز اختلافات در زندگی زناشویی می‌شود. در این مقاله به بررسی عوامل موثر در این زمینه خواخیم پرداخت.

اختلاف طبقاتی در ازدواج _ روابط خانوادگی

فرض کنید پسری که در یک خانواده اشرافی بزرگ شده با یک دختر از یک خانواده قشر کارگری به دلایل مختلف از قبیل زیبایی و یا عشق ازدواج نماید. اوایل زندگی ممکن است این موضوع مشکلی ایجاد نکند اما به تدریج رفت و آمد پدر و مادر و یا خانواده شوهر به این علت که وصلت با یک خانواده کارگر و رفت و آمد با اقوام به حیثیت و اعتبار خانوادگی آن‌ها لطمه می‌زند، ناسازگاری و اختلافاتی را ایجاد می‌کند.

این حالت ممکن است بر عکس باشد و دختر از یک طبقه مرفه باشد و با مردی تحصیلکرده و از طبقه پایین جامعه ازدواج کند، در این صورت احتمال دارد همان حالت در زمان معاشرت‌های خانوادگی دو طرف نیز به وجود بیاید.

اختلاف طبقاتی در ازدواج

اختلاف طبقاتی در ازدواج _ افراد نوکیسه

در خصوص اختلاف طبقاتی در ازدواج حالت دیگری که وجود دارد آن است که خانواده ممکن است به علت نوسانات اجتماعی از یک طبقه به طبقه دیگر ارتقا و یا تنزل کنند. برای درک واضح مطلب شخصی را در نظر بگیرید که تحت شرایطی ثروتمند می‌شود و از نظر اجتماعی، زندگی مرفهی تشکیل می‌دهد اما فرهنگ خانواده یکسان می‌ماند و تغییری نمی‌کند. این افراد در اصطلاح همان نوکیسه و یا تازه به دوران رسیده‌ها هستند.

بنابراین ازدواج با فرزند چنین خانواده‌ای با طبقه بالای اجتماعی که در عمل فرهنگ آن را دارا نمی‌باشند، در آینده مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. کسی که قبل ازدواج در مورد این خانواده زمینه ذهنی دیگری داشته در مواجهه با واقعیت ناراضی خواهد بود. 

اختلاف طبقاتی در ازدواج _ تشابه طبقه اجتماعی

تشابه طبقه اجتماعی نه تنها کمک می‌‌کند که شما و همسرتان راحت‌تر با همدیگر کنار بیایید و حرف یکدیگر را بفهمید، بلکه روی آینده فرزندان هم تاثیر مستقیمی خواهد گذاشت. براساس مطالعات اخیر محققان، در خانواده‌هایی که میان زن و شوهر اختلاف طبقاتی وجود داشته است، فرزندان با احتمال بیشتری دچار بیماری‌های روانی می‌شوند.

همچنین تشابه طبقاتی در ازدواج موجب سازگاری بیشتر والدین در مسائل مربوط به زناشویی و فرزند پروری شده است. نتایج مطالعه‌ای دیگر نشان می‌دهد که در زوج‌های دارای تشابه طبقاتی میزان طلاق و تعارض‌های زناشویی حاد، تقریباً یک سوم زوج‌هایی بود که از نظر سطح طبقاتی با هم اختلاف داشته‌اند و هر چقدر میزان تفاوت مالی و تحصیلاتی زوجین بیشتر می‌شد، این میزان افزایش‌ می‌یافت.

اختلاف طبقاتی در ازدواج

نکات قابل توجه در اختلاف طبقاتی در ازدواج

برای بررسی اختلاف طبقاتی در ازدواج و وضع اجتماعی، کسب اطلاعاتی درباره خانواده همچون خلق و خوی والدین، شغل آن‌ها، محل تولد و رشد خانواده، تعداد خواهر و برادر و وضعیت هر یک از آن‌ها و شرایط زندگی پدر مادر از هم جدا شده اهمیت بسیاری دارد. این اطلاعات می‌تواند در ارزیابی انتخاب همسر کمک نماید.

دختر و پسری که از نظر طبقات اجتماعی تفاوت‌هایی دارند، در صورت تصمیم به ازدواج باید تمامی واقعیت‌ها را قبل از عقد در اختیار خانواده‌های خود قرار دهند تا هر دو بتوانند با توجه به نظرات خانواده‌های خود و بصیرت کامل تصیمیم بگیرند.

یه طور کل می‌توان گفت خانواده‌هایی که دارای اختلاف طبقاتی هستند باید کلیه واقعیت‌های قبل و بعد از ازدواج را کاملاً مدنظر قرار دهند تا با بصیرت و آگاهی کامل تصمیم‌گیری نمایند. برخی از نکاتی که در صورت داشتن اختلاف طبقاتی در ازدواج باید رعایت شود در زیر بیان شده است:

  • خانواده‌های موفق در سطح طبقاتی بالا بهتر است با خانواده‌های هم سطح خود ازدواج نمایند.
  • چنانچه جوانی با خصوصیات برجسته از طبقه اجتماعی پایین تمایل به ازدواج با جوانی از طبقه بالا داشته باشد، می‌بایست خانواده‌اش را با ویژگی‌‌های خود آشنا نماید.
  • افرادی که برای آن‌ها مسئله تربیت و اصالت خانوادگی در راس همه امور قرار دارد، هرگز نباید با خانواده‌هایی که احتمالاً نوکیسه هستند ازدواج کنند. چرا که خانواده‌ای اصیل با اجداد و پدران متشخص برای آن‌ها مناسب‌تر می‌باشد.
  • در صورتی که افراد در شرایطی باشند که ممکن است با تلاش به جایگاه اجتماعی بالاتر برسند، بهتر است با کسی که همان شرایط را دارد ازدواج کند. زیرا بسیاری از افراد با وارد شدن به زندگی، شغل مناسب همسر خود را با آنچه که واقعیت دارد، یکی نمی‌دانند.

همچنین یکی از مسئله مهم مورد توجه در ازدواج چگونگی گذراندن اوقات فراغت هر دو طرف می‌باشد. به این صورت که افراد در طبقات متفاوت اجتماعی در گذراندن اوقات فراغت خود، عادت‌های متفاوتی دارند. برخی از خانواده‌ها برای پر کردن اوقات فراغت فرزندان خود به صورت منظمی برنامه دارند، در حالی‌که در طبقه‌ای متفاوت، اوقات فراغت برای خانواده‌ها معنی ندارد. در نتیجه برای دختری که تفریحاتش را رفتن به مهمانی‌های گوناگون هفتگی، مسافرت حداقل یک‌بار در ماه، اسکی و مواردی از این قبیل تشکیل می‌دهد، مطمئناً نمی‌تواند به راحتی با پسری که این گونه تفریحات برایش بی‌معنیست زندگی کند.

همانطور که اشاره کردیم شرایط اقتصادی خانواده‌ها در نوع نگرش و همچنین عملکرد افراد تاثیرات زیادی دارد. بنابراین در روابطی که یکی از طرفین بسیار بهتر از دیگری باشد، تلاش برای کسب درآمد و حتی نوع نگاه فرد کم درآمد‌‌تر ممکن است در نظر فرد مقابل مسخره به نظر برسد. از این رو اختلاف سطح مالی از قدرت درک شدن افراد توسط یکدیگر می‌کاهد و مشکلات عمیق عاطفی بسیاری را به وجود می‌آورد.

بنابراین هر چقدر اختلاف طبقاتی بین دو خانواده بیشتر باشد، احتمال بروز مشکلات نیز بیشتر خواهد شد. در این صورت توصیه می‌‌‌کنیم برای کاهش نگرانی خود از درستی ازدواج با فرد مورد علاقه‌تان، پیش از اردواج و قبل از وابستگی از راهنمایی‌های یک مشاور با تجربه و متعهد بهره بگیرید. مشاوران با تجربه ما در کلینیک نیاوران آماده ارائه خدمات برای شما عزیران به منظور تشکیل زندگی بهتر می‌باشند.

دسته‌بندی‌ها: ازدواج مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *