خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

چرا خیانت می‌کنیم؟ دلایل اصلی خیانت در روابط زناشویی

دلیل‌ خیانت در روابط زناشویی می‌تواند طیف گسترده ای از اتفاقات و شرایط را شامل شود که در این زمان و حجم کم پرداختن در همه ابعاد آن نمی‌گنجد. اما می‌توان گفت نکات و فاکتورهایی وجود دارند که دلیل خیانت در برخی از روابط زناشویی و زندگی‌ مشترک هستند که بسته به فرهنگ یا نقاط جغرافیایی شایع می‌باشند.

می‌توان دلیل خیانت را گاهی در فرهنگ و نوع زندگی‌ها جستجو کرد و در واقع تعریف از خیانت در زندگی مشترک را مورد کندوکاو قرار داد. دلیل خیانت گاهی به دلیل کمبود‌های موجود در زندگی زناشویی اتفاق می‌افتد. از این رو برای درک بهتر موضوع در این مقاله می‌خواهیم دلایل اصلی خیانت در روابط زناشویی را مورد بررسی قرار دهیم تا پایان همراه ما باشید.

 

خیانت

پیامد‌های احساسی خیانت بسیار شبیه مراحل غم و اندوه است. اولین مرحله این است که در برخورد اول شما شوکه خواهید شد که چگونه نزدیک‌ترین فرد به شما چنین کاری را انجام داده و زمانیکه به آن پی می‌برید او کاملا این اتفاق را انکار خواهد کرد. بعد از این مرحله وارد مرحله ناراحتی و سپس عصبانیت خواهید شد که به طور کلی به یک سوال منجر می‌شود. چرا به من خیانت شد؟!

یک مجله تحقیقات جنسی معتبر که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، درباره این موضوع تحقیقات جامعی را انجام داد. این مطالعه با استفاده از یک نظرسنجی آنلاین از ۴۹۵ نفری که در یک رابطه عاشقانه مرتکب خیانت به شریک زندگی خود شده بودند، در مورد دلایل خیانت‌شان سوالاتی پرسید. شرکت کنندگان شامل ۲۵۹ زن، ۲۱۳ مرد و ۲۳ نفر بودند که جنسیت خود را اعلام نکردند.

از تحقیقات انجام شده داده‌هایی که جمع آوری شده است شامل:

  • ۹ درصد آن‌ها دگرجنس گرا بودند.
  • بیشتر آن‌ها در رده سنی ۲۰ سال قرار داشتند.
  • فقط ۵۱.۸ درصد آن‌ها رابطه خود را به نوعی عاشقانه می‌دانستند.

داده‌های این مطالعه ۸ عامل انگیزشی و اصلی برای این امر را مطرح کرد. البته این دلایل خیانت در روابط زناشویی را توجیه نمی‌‎کند، اما به ما اطلاعاتی کلی درباره علل اصلی خیانت افراد می‌دهد.

چرا خیانت می‌کنیم؟ دلایل اصلی خیانت در روابط زناشویی

دلایل اصلی خیانت در روابط زناشویی

در این بخش نگاهی می‌اندازیم به عوامل اصلی و چگونگی بروز خیانت در روابط زناشویی.

خشم یا انتقام

بیشتر افراد گاهی از روی خشم یا عصبانیت و یا تمایل به انتقام خیانت می‌کنند.

شاید شما به تازگی فهمیده باشید که شریک زندگی‌تان به شما خیانت کرده است‌ و در آسیب پذیرترین حالت ممکن خود باشد. شاید بخواهید کاری کنید که همسرتان نیز همین احساسات را تجربه کند تا او واقعاً دردی را که به شما تحمیل کرده‌ است درک کند. به عبارت دیگر: ”او به من خیانت کرد و باعث آزار و اذیت من شد، حالا نوبت من است.” این طرز تفکر محرک خیانت تلافی‌جویانه است.

خیانت با انگیزه عصبانیت می‌تواند به دلایلی غیر از انتقام اتفاق بیافتد، از جمله:

  • ناامیدی در یک رابطه با این تفکر که شریک زندگی‌تان شما را درک نمی‌کند.
  • عصبانیت به این دلیل که زیاد او را نمی‌بینید.
  • ناراحتی از این موضوع که شریک‌ زندگی شما از نظر روحی و رابطه جنسی برای شما وقت نمی‎گذارد.
  • عصبانیت و مشاجره پس از مشاجره‌های زناشویی

صرف نظر از علت اصلی، خشم می‎‌تواند به عنوان یک محرک قدرتمند برای صمیمی شدن با اشخاص دیگر باشد.

 از دست دادن علاقه

هنگامی که عاشق کسی می‌شوید، ممکن است احساسات، هیجان و هجوم دوپامین را تجربه کنید و حتی با یک پیام ساده از خود بی‌خود شوید. اما شدت این احساسات با گذشت زمان کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شوند. هنگامی‌که زرق و برق اوایل آشنایی کم می‌شود، متوجه خواهید شد که آن شخص را دوست ندارید و یا اینکه عاشق فرد دیگری هستید!

توجه داشته باشید که پایان یافتن عشق به این معنی نیست که همدیگر را دوست ندارید. این امر می‌تواند ترک رابطه‌ای که هنوز احساس خانواده، دوستی، ثبات و امنیت را می‌دهد، دشوارتر کند. اما ماندن در یک رابطه بدون عشق ممکن است منجر به تمایل به تجربه دوباره عشق و ایجاد انگیزه خیانت شود.

عوامل محرک و بالقوه

برخی عوامل موقعیتی می‌توانند خطر و احتمال انگیزه خیانت را افزایش دهند. این عوامل عبارت‌اند از:

  • مهمانی‌های شبانه بدون همسر و مصرف الکل
  • تمایل به رابطه جنسی بعد از یک اتفاق ناراحت‌کننده

مشکلات تعهد در رابطه

افرادی‌ که مشکلات تعهد و مسئولیت‌پذیری دارند ممکن است خیانت کنند. بعلاوه تعهد برای همه یک معنی یکسان را ندارد. برای تعدادی از افراد ممکن است قرار گرفتن در رابطه حتی با وجود علاقه بین هر دو امری ترسناک باشد. در این حالت فرد از خیانت بعنوان راهی برای جلوگیری از تعهد استفاده می‌کند.

دلایل دیگر خیانت مرتبط با تعهد می‎‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عدم علاقه به رابطه دراز مدت
  • تمایل به یک رابطه معمولی و بدن تعهد
  • تمایل برای پایان دادن به رابطه

نیازهای برآورده نشده

گاهی اوقات نیازهای یکی از افراد در رابطه برآورده نمی‌شود، بسیاری از افراد تعهد به رابطه‌شان را انتخاب می‌کنند و امیدوارند که اوضاع رابطه‌شان بهتر شود و یا نیازهایشان برآورده خواهد شد. اما نیازهای برآورده نشده می‌تواند منجر به ناامیدی در فرد شود که در صورت عدم بهبود اوضاع، ممکن است بدتر شود. و می‌تواند انگیزه‌ای برای تأمین نیازهای افراد در جاهای دیگر را فراهم آورد.

نیازهای جنسی برآورده نشده ممکن است در موارد زیر اتفاق بیفتد:

  • گرایشات جنسی مختلف بین زن و مرد
  • تمایلات جنسی کم در مرد و یا زن
  • دور بودن از همدیگر

نیازهای عاطفی برآورده نشده نیز می‌تواند انگیزه خیانت باشد. تعریف خیانت عاطفی مشکل است، اما به طور کلی به وضعیتی اشاره دارد که فرد به جای بودن در کنار شریک زندگی خود، از هم صحبتی و بودن در کنار شخص دیگری لذت می‌برد و تمایل دارد اوقات فراغتش را با او بگذراند.

تمایلات جنسی

یک تمایل ساده به رابطه جنسی می‌تواند برخی از افراد را به خیانت تحریک کند. عوامل دیگر، از جمله فرصت یا نیازهای جنسی برآورده نشده نیز ممکن است نقش به سزایی در خیانت داشته باشند. حتی افرادی که دارای روابط جنسی متناسبی هستند ممکن است بخواهند با افراد دیگر رابطه جنسی برقرار کنند. و این می‌تواند ناشی از سطح بالایی از میل جنسی و حتی به دلیل اختلال بیش فعالی جنسی رخ دهد.

تنوع طلبی

میل به تنوع اغلب به رابطه ‌جنسی مربوط می‌شود. به عنوان مثال شخص ممکن است بخواهد روابط جنسی متعدد را که شریک زندگی‌اش دوست ندارد با افراد دیگر امتحان کند.

جذابیت یکی دیگر از دلایل تنوع طلبی است. توجه و جذب شدن به افراد دیگر در بسیاری از افراد به دلیل داشتن رابطه با کسی دیگر متوقف نمی‌شود.

کمبود اعتماد به نفس

تمایل به افزایش اعتماد به نفس می‌تواند یکی دیگر از دلایل این امر باشد. رابطه جنسی با شخصی جدید می‌تواند باعث ایجاد حس مثبت در فرد شود. رابطه جدید می‌تواند باعث شود شما احساس قدرت، جذابیت، اعتماد به نفس یا موفقیت کنید. این احساسات می‌‎توانند عزت نفس شما را تقویت کنند.

بسیاری از افرادی که به دلیل کمبود اعتماد به نفس خیانت می‌کنند شرکای زندگی حامی، دلسوز و مشوقی دارند. اما فرد فکر می‌کند که شریک زندگی‌اش صرفا بخاطر اینکه حس بدی نداشته باشد مشوق و حامی او می‌باشد.

چرا خیانت می‌کنیم؟ دلایل اصلی خیانت در روابط زناشویی

سخن آخر

خیانت و پیمان‌شکنی یکی از زوجین در رابطه زناشویی، تأثیرات روانی بر هر دو زوج خواهد گذاشت. احساسات و عواطفی مانند احساس گناه، از بین رفتن اعتماد، از دست دادن هویت، استرس، بیقراری و خشم از جمله این تاثیرات است.

 بی وفایی و خیانت به همسر، بی‌وفایی و خیانت به فرزندان را نیز در پی خواهد داشت. در صورتی که چنین رویدادی در خانواده رخ دهد، مشکلات و آسـیب‌هایی که میان والدین ایجاد می‌شود، بر روی فرزندان نیز اثر خواهد گذاشت. فرزندانی که شاهد کشمکش‌ها، درگیری‌ها، قهرها و ناآرامی‌های پس از بی‌وفایی و خیانت هستند شرایط ناخوشایندی را تجربه می‌کنند.

یک مشاور خانواده و زوج درمانگر خوب می‌تواند ریشه‌های شکل‌گیری خیانت را در رابطه پیدا کند. واقعيت‌ها و پديده‌های مرتبط با خیانت زناشویی را بیابد. اثرات روانی خیانت را بر زوج خیانت دیده کاهش دهد. آسیب‌های تنش در رابطه را بر فرزندان آشکار کند. سطح رابطه را ارتقا دهد و مانع بازگشت خیانت به رابطه شود.

مشاوران و روانشناسان باتجربه ما در نیاوران کلینیک به شما کمک می‌کنند تا بنیادی‌ترین کانون جامعــه یعنی خانواده را حفظ کرده و سلامت روانی خود را درون خانواده و جامعه ارتقا دهید.

 

دسته‌بندی‌ها: ارتباطی روابط مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *