خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

افسردگی خندان چیست؟

مقدمه:

لبخند مصنوعی! این دو واژه به خوبی افسردگی خندان را تعریف می کنند. افسردگی خندان یا Smiling depression به حالتی گفته می شود که در آن فرد مبتلا به افسردگی است اما این را در ظاهر نشان نمی دهد و سعی می کند آن را پشت لبخند، شوخی و ارتباطات اجتماعی پنهان کند. افسردگی خندان معمولا قابل تشخیص نیست؛ چون همه تصور می کنند که چهره افسردگی چهره ای عبوس و ناراحت است که تمایلی به برقراری ارتباط با مردم ندارد. هرچند یکی از اصلی ترین نشانه های افسردگی، غمگین بودن است اما همه افسرده ها چهره غمگینی ندارند. در این مقاله قصد داریم در مورد افسردگی خندان، علائم و درمان آن با روش نوروفیدبک صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

افسردگی خندان چیست؟

علائم افسردگی خندان

مطابق ارزیابی و آمار منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، 265 میلیون نفر از سراسر جهان به افسردگی خندان مبتلا هستند. همانطور که گفتیم یکی از علائم افسردگی خندان این است که فرد سعی دارد علائم و ناراحتی خود را پنهان کند. هرچند برخی از این علائم خواه ناخواه برای اطرافیان قابل مشاهده هستند و اما فرد همچنان سعی در انکار آنها دارد. برخی از علائم عبارتند از:

  1. تغییر اشتها و عادات غذایی:

    تغییر وزن یکی از علائم این بیماری محسوب می شود. ممکن است فرد دچار افزایش اشتها یا اینکه در اکثر موارد با کاهش شدید اشتها مواجه می شود.

  2. تغییر در خواب:

    معمولا افراد مبتلا به این نوع افسردگی، تمایل دارند بیشتر روز را بخوابند تا از واقعیت فرار کنند. اما در بعضی دیگر بی خوابی بیشتر دیده شده و افکار متفاوت خواب آرام را از آنها می گیرد. بد خوابی، بیدار شدن در شب و خوابیدن در طول روز در افراد مبتلا به افسردگی خندان دیده می شود.

  3. احساس ناامیدی:

    احساس ناامیدی از آینده و حال، حس گناه و بی ارزش بودن از نشانه های این بیماری ست.

  4. فقدان لذت:

    فقدان لذت یعنی فرد دیگر از انجام کارهایی که قبلا برایش جذاب بوده، لذت نمی برد.

  5. افزایش عملکرد:

    برخی افراد مبتلا به افسردگی ممکن است برای فرار از غم و افکار مزاحم؛ خود را در کار و زندگی خانوادگی-اجتماعی غرق می کند.

چرا چهره غمگین خود را پنهان می کنند؟

  • افسردگی و حس گناه در کنار هم موجب می شود تا فرد نخواهد با بروز افسردگی خود دیگران را به زحمت بیاندازد. افرادی مانند مادران یا پدران سرپرست خانوار، که همیشه سعی دارند از خانواده خود حمایت کنند، نمی خواهند با بروز ناراحتی خود باعث حمایت و مراقبت دیگران را جلب کنند.
  • برخی از اینکه مشکلات و ناراحتی خود را بروز دهند خجالت می کشند و معتقدند باید این مشکلات را خودشان حل و فصل کنند.
  • آنها تصور می کنند اگر لبخند بزنند دیگر ناراحت نیستند و مشکلی ندارند. همین تفکر موجب انکار افسردگی می شود.
  • نگران هستند که از سوی اطرافیان، دوستان یا همکاران خود طرد شوند. مثلا یک کارمند نگران است که رییسش به دلیل افسردگی او را اخراج کند یا اینکه همسرش نتواند با مشکل او کنار بیاید و او را ترک کند.
  • می ترسند ضعیف به نظر برسند و حس ترحم یا سواستفاده را در دیگران برانگیزانند.
  • برخی تصور می کنند چون زندگی خوبی دارند حق افسرده بودن را ندارند . بنابراین مدام احساس گناه و ناشکری می کنند.
  • رسانه های مجازی به ویژه اینستاگرام تصویر غلط و اغراق شده ای از شادی نشان می دهد بنابراین فرد تصور می کند که فقط خودش دچار مشکلات روحی شده و در نتیجه در انزوا و تنهایی فرو می رود و سعی دارد با خوشحالی کاذب و لبخند مصنوعی این ناراحتی را انکار کند.
  • برخی از افراد مبتلا به افسردگی خندان کمالگرا هستند. زیرا تحت هیچ شرایطی نمی خواهند از خود نشان دهند و باید همیشه عالی بنظر برسند.

افسردگی خندان

خطرات

همان طور که خطر خودکشی در افراد مبتلا به افسردگی وجود دارد؛ افراد مبتلا به افسردگی خندان هم در خطر خودکشی قرار دارند. زیرا حس ناامیدی و پوچی، انزوا، نگرانی و ترس در آنها هم وجود دارد. گاهی افراد مبتلا به افسردگی انرژی کافی برای برنامه ریزی خودکشی را در خود ندارند.  در حالی که افراد مبتلا به این نوع افسردگی، برای برنامه ریزی خودکشی انرژی لازم را دارند. این افراد به دلیل انکار، بیماری خود را قبول نداشته و به دنبال درمان نمیروند. پس درمان هم نشده و به مرور وضعیت شدت میگیرد. پس اگر هرچه سریع تر اقدام به درمان نکنید، می تواند تبعات خطرناک و شدیدتری را به دنبال داشته باشد. اما راه درمان چیست؟

درمان افسردگی خندان با روش نوروفیدبک

شاید تا به حال روش های مختلف از جمله استفاده از دارو، مراجعه به روان درمانگر و.. را امتحان کرده و نتیجه مثبتی دریافت نکرده باشید. روش نوروفیدبک یک روش طبیعی است که مستقیما عملکرد سلول های مغزی را تحت تاثیر قرار می دهد. به فرد این امکان را می دهد تا امواج مغزی خود را شناخته و با هدایت آنها روی عملکرد مغز خود کنترل پیدا کند. این روش بدون درد، بدون عوارض و غیرتهاجمی است. تنها با نصب تعدادی الکترود روی سر و با نگاه کردن به یک بازی روی مانیتور، با استفاده از امواج مغزی این بازی را ادامه میدهد. فرد پس از کامل کردن دوره درمان به طور منظم، میتواند روی عملکرد مغز خود کنترل پیدا کرده و آن را تحت اختیار خود بگیرد.

به این ترتیب فعالیت مغز را تغییر داده و آن را در جهتی که می خواهد بهبود می بخشد و میتواند افکار مزاحم و گاها خطرناک را از خود دور کند. روش نوروفیدبک یک روش بی خطر بوده و برای تمامی سنین حتی کودکان هم قابل استفاده است. شما می توانید با نوروتراپیست متخصص مشورت کرده و اطلاعات کافی را بدست بیاورید و جلسات درمان را کامل کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

کلام آخر: همیشه این را به خاطر داشته باشید که “افسردگی چهره ندارد” . پس اگر این علائم را در خود می بینید هرچه سریع تر به فکر درمان باشید تا دوباره به روی خوش زندگی برسید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید. با آرزوی تندرستی

دسته‌بندی‌ها: مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *