خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

سندرم اتللو چیست و چگونه درمان می شود؟

مقدمه:

آیا می دانید سندرم اتللو چیست؟حتما با شنیدن نام این سندرم به یاد شخصیت اصلی نمایش نامه “اتللو” از شکسپیر می افتید؛ و درست فکر کرده اید. در واقع نام این سندرم از روی اتللوی شکسپیر گرفته شده است. اتللو شخصیت اصلی این نمایش نامه است. فکر می کند همسرش به او خیانت می کند و به همین دلیل هم او را به قتل می رساند. در این نمایش نامه می بینیم که اتللو توسط یکی از سربازانش تحریک شده به همسرش «دِزدِمونا» مشکوک lمی شود. در نهایت او را می کشد بدون اینکه حتی شک و افکار خود را با همسرش در میان بگذارد. پس از اینکه همسرش را می کشد می فهمد که همسرش بی گناه است و به او وفادار بوده است. ولی همین حسرت و پشیمانی منجر می شود که اتللو دست به خودکشی زده و خود را می کشد.

اما حالا سندرم اتللو به افرادی تلقی می شود که دچار این نوع اختلال هستند. برای توضیح بیشتر در این مورد همراه ما باشید.

سندروم اتللو چیست

سندرم اتللو :

افراد مبتلا به سندرم اتللو  همواره در این فکر هستند که همسرشان در حال خیانت یا در فکر خیانت به آن هاست. تصور این افراد این است هرچه بیشتر حسادت کنند، همسرشان به آنها خیانت نخواهد کرد.

گاهی اوقات این افراد حسادت ها و حساسیت های بیش از حد را نشانه ای از ابراز علاقه به شمار می برند .در حالی که این تفکر اشتباه است و ممکن است حاد تر شده و عواقب بدی به دنبال داشته باشد .بنابراین باید اصلاح شود.

در صورتی که این سندرم پیشرفت کرده و به مرحله حاد برسد، ممکن است به قتل یا خودکشی منجر شود. این افکار به قدری ذهن فرد را درگیر می کند که نمی تواند درست فکر کند. بنابراین یا همانند اتللو همسرش را به قتل می رساند یا اینکه خودش را می کشد. زیرا فکر می کند به او خیانت شده است.

سندرم اتللو حتی در وضعیت های نرمال تر روی روابط زناشویی تاثیر گذاشته و زوجین در روابط خود با مشکل مواجه می شوند.

سندرم اتللو یکی از سندرم های رایج در روابط بین افراد می باشد. ممکن است در مرحله معمولی یا حاد قرار داشته باشد. همچنین گزارش هایی از قتل ها و خودکشی هایی وجود دارد که نشان از وجود این سندرم می دهد.

در بخشی از کتاب “اتللو” آمده است: “شیطان هم وقتی می خواهد کسی را به کار زشتی وادارد، اول آن کار را به صورت ملکوتی جلوه می دهد. من هم از استادم خوب یاد گرفته ام.”

 آیا سندرم اتللو قابل درمان است؟

در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.

نوروفیدبک یکی از روش های نوین درمان اختلالات روحی روانی می باشد .و در سال های اخیر تاثیرات باارزشی روی بهبود اختلالات عصبی گذاشته است.

در روش نوروفیدبک فرد به همراه نوروتراپیست می تواند مشکلات روحی روانی خود را حل کند و مغز خود را از افکار غلط خالی کند. در واقع روش نوروفیدبک یک روش طبیعی و غیرتهاجمی می باشد که به صورت مستقیم و بدون واسطه روی عملکرد مغز تاثیر میگذارد. به فرد کمک می کند تا با شناسایی و تمرکز روی امواج مغزی خود، روی عملکرد مغز خود کنترل پیدا می کند.

ابتدا با روانشناس یا نوروتراپیست متخصص مشاوره داشته باشید، سپس با توجه به نظر کارشناس اقدام به درمان با روش نوروفیدبک کنید.

درمان سندروم اتللو با نوروفیدبک

چند نکته برای کمک به افراد مبتلا به این سندرم:

  • به فرد مبتلا بهسندروم اتللو , این اطمینان را بدهید که خیرخواه او هستید. سعی کنید نگرانی های او را هر چقدر هم که برایتان عجیب و غیرمنطقی باشد درک کنید و نشان دهید که به نگرانی های او اهمیت داده و او را می فهمید. در این صورت بیمار می تواند به شما اعتماد کند و شما را به خود نزدیک بداند.
  • عجول نباشید! در مواجهه با بیماران مبتلا به سندرم اتللو نباید عجول باشید و زود ناامید شوید. صبور باشید و سعی کنید کم کم اعتماد او را نسبت به خود جلب کنید.
  • بیمار را سرزنش، مسخره یا به او توهین نکنید. سعی کنید خودتان را جای او بگذارید و درک کنید او با توجه به احساسات و افکاری که دارد، طبیعی است که چنین رفتار های آزار دهنده ای را از خود نشان دهد.
  • بیمار نمی تواند دلایل منطقی شما را بپذیرد پس دست از قانع کردن او بردارید. با این تلاش تنها او را از خود دور تر خواهید کرد.
  • بیمار مبتلا به سندرم اتللو حتی گاهی به صورت غیر ارادی تمامی حرکات شما را از خندیدن تا نگاه کردن و نحوه حرکت دست ها و.. را زیر نظر دارد. پس سعی کنید کاری نکنید که به شک او دامن بزنید.

توجه داشته باشید که:

  • از صحبت های پنهانی و در گوشی پرهیز کنید. زیرا این موضوع آتش شک او را شعله ور تر می کند. به این ترتیب افکار بیشتری به مغز او هجوم آورده و او را آزار می دهد.
  • پس از کمک های شما، سایر اطرافیان، روان درمانگر، نوروتراپیست و.. وقتی بیمار به وضعیت نرمال بر می گردد، ممکن است احساس شرم و خجالت کند و از رفتار گذشته خود ناراحت و پشیمان باشد؛ در این دوره برای اینکه فرد به انزوا و تنهایی کشیده نشود، بهتر است که همراه او باشید و به درستی او را حمایت کنید.
  • به عنوان کسی که قصد کمک به بیمار مبتلا به سندرم اتللو را دارد، بایستی از صبر و تحمل و امید بالایی برخوردار باشید. توانایی درک منطق عجیب بیمار را داشته و هیجانات و واکنش های شدید او را تحمل کنید.

صبر و تحمل و همراهی با روان درمانگر و روش های درمانی مانند نوروفیدبک، می تواند به عزیزان شما در گذر از سندرم اتللو کمک کند.برای دریافت مشاوره با متخصصان مرکز نوروتراپی نیاوران کلینیک در تماس باشید.

با آرزوی بهروزی و سلامتی.

 

دسته‌بندی‌ها: مقالات نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *