خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلال شخصیت مرزی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

اختلال شخصیت مرزی به چه معناست؟

اختلال شخصیت مرزی یکی از انواع اختلالات شخصیت می‌باشد. این اختلال همه جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی افراد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افرادی که به این اختلال دچار شوند از لحاظ روانی، دچار پریشانی می‌شوند. خود انگاره یا تصوری که افراد مبتلا از خود دارند بسیار ناپایدار خواهد بود. این افراد در روابط بین فردی خود نیز دچار آشفتگی می‌باشند و معمولا این افراد سابقه روابط شدید عاطفی با معشوقه یا دوستان خود دارند به گونه ای که در یک دوره‌ای به صورت آرمانی با دوست یا معشوقه خودشان ارتباط برقرار می کنند اما در نهایت از همان دوست و یا معشوقه به شدت  ناامید می‌شوند.

اختلال شخصیت مرزی

تاکنون مطالعه دقیقی درباره شیوع این اختلال در بین افراد جامعه نشده است، ولی می توان گفت که این اختلال در 2 درصد افراد جامعه وجود خواهد داشت و زنان را دو برابر مردان درگیر می‌کند. در گروه سنی مسن ممکن است شیوع آن کمتر باشد.

این ببماری روانی که در سنین بزرگسالی و در اولین سال‌های آن رخ می‌دهد و الگوهای مشابهی را در افراد مختلف ایجاد می‌کند. مهم‌ترین این الگوها عبارت است از:

  • خشم شدید
  • حساسیت زیاد به شرایط محیطی
  • اقدام به خودکشی
  • احساس پوچی شدید
  • بی ثباتی عاطفی

افراد دارای این اختلال می‌توانند برای دریافت مشاوره و درمان با کلینیک نوروتراپی نیاوران ارتباط برقرار کنند. کلینیک نوروتراپی نیاوران با وجود متخصصان درمان بیماری های روانی، تمام تلاش خود را برای درمان این عزیزان خواهد کرد.

فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی چه علائمی دارد؟

همانطور که اشاره شد فرد مبتلا به این اختلال دچار ناپایداری در همه ابعاد زندگی خود خواهد شد. از علائم افراد مبتلا، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- خشم شدید

شرایطی که از کنترل فرد مبتلا خارج باشد به شدت موجب خشم و عصیبانیت فرد مبتلا خواهد شد. برای مثال اگر فرد مبتلا در معرض بی اعتنایی دیگران باشد به شدت دچار آشفتگی و خشم می‌شود.

2- رفتارهای مخاطره آمیز

روابط جنسی پر خطر و یا رانندگی خطر آفرین از ویژگی های این افراد است که به دلیل تصور ضعیف فرد از خودش، رخ می‌دهد.

3-مصرف موارد مخدر و الکل

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی برای رهایی از مشکلات معمولا به مصرف مواد مخدر و یا الکل روی می‌آورند.

4- روابط عاطفی ناپایدار

افراد مبتلا معمولا دچار ناپایداری در روابط عاطفی خود هستند. برای مثال افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی به صورت شدید به شخصی علاقمند می‌شوند و پس از مدتی از هامان شخص دچار انزجار می‌شوند.

5- احساس پوچی

اگر افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی به شخصی دلبسته شوند، در صورتی که آن شخص، آن‌ها را ترک کند، دچار پوچی و بی ارزشی می‌شوند.

6-رفتارهای آسیب زا

افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی باشند برای رهایی از حس طرد شدگی، اقدام به رفتارهای تکانشی، مانند آسیب زدن به خود می کنند. ممکن است جای جای بدن خود را با چاقو ببرند. اغلب رفتارهای خودکشی از خود نشان می‌دهند. گرچه خودکشی آن‌ها بیشتر جنبه نمایش و فریب دارد ولی باز هم  این اقدام می‌تواند خطرناک باشد و باید درمان شود.

7- ترس از تنها شدن

بیشتر رفتارهایی که این افراد از خودشان نشان می‌دهند به دلیل ترس از تنها ماندن می باشد. این افراد حتی اگر حس تنهایی به سراغشان بیاید دچار خشم و عصبانیت می‌شوند. ترس از تنها شدن مشکلات جدی در روابط فرد مبتلا ایجاد می‌کند. فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی تصور می‌کند که طرد شدگی به دلیل بد بودن خودش می‌باشد. تلاش ها برای رهایی از این احساسات می تواند منجر بروز رفتارهای تکانشی در افراد مبتلا شود.

علل ایجاد اختلال شخصیت مرزی در افراد چیست؟

بسیاری از روانشناسان بر این باورند که دلایل ژنتیکی در بروز اختلال شخصیت مرزی در این افراد اهمیت زیادی دارند. گرچه از دلایل اکتسابی و تجربه فرد در کودکی نیز نمی‌توان در بروز این اختلال چشم پوشی کرد. دوران کودکی بخصوص تا سه سالگی بسیار اهمیت دارند و  تجارب نامناسب در این سنین می تواند زمینه ساز بروز این بیماری در افراد شود. از مهم ترین دلایلی که در دوران کودکی می‌تواند زمینه ساز اختلال شخصیت مرزی در بزرگسالی شود م توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جدایی والدین
  • ناسازگاری پدر و مادر
  • عدم توجه به احساسات و عواطف کودک
  • تنبیه کودک
  • درگیری دائمی والدین
  • عدم ثبات مادر
  • طرد شدن کودک

تنبیه کودک یکی از دلایل بروز اختلال شخصیت مرزی

روش های درمان اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی یک اختلال با ثبات است و در طول زمان دچار تغییر نمی‌شود. مطالعات حاکی از این است، که این اختلال در صورتی که درمان نشود؛ در آینده احتمال تبدیل شدن به اسیکیزوفرنی را خواهد داشت و احتمال این که فرد دچار افسردگی های شدید شود نیز بسیار است.

دو روش درمان برای افراد مبتلا به این اختلال وجود دارد:

دارو درمانی

در این روش برای درمان افراد و تثبیت خلق وخوی افراد از داروهای ضدجنون و ضد افسردگی استفاده می‌شود.

روان درمانی

برای درمان به این روش نیز روش های مختلفی وجود دارد که مشاور اقدام به درمان با این روش ها می‌کند. یک درمان جدید نیز که درمان دیالیتیکی گفته می‌شود نیز می‌تواند در درمان اختلال شخصیت مرزی مفید باشد.

در کل می توان گفت که بهترین روش برای درمان اختلال های مختلف روانی درمان به هر دو روش است. دارو درمانی شاید علائم اختلال را در فرد برای مدتی بهبود دهد اما درکنار آن روان درمانی می‌تواند در درمان این اختلال نقش بسزایی داشته باشد. افرادی که مبتلا به این اختلال باشند به دلیل عدم ثبات عاطفی ممکن است تصمیمات نادرست گرفته و باعث صدمه به خود یا آسیب زدن به دیگران شوند. خوشبختانه روش های متعدد در درمان این اختلال وجود دارد که در بسیاری از موارد باعث بهبود این بیماری می شود.

اگر شما نیز دچار این اختلال باشید می توانید برای دریافت مشاوره و درمان این اختلال، با کلینیک نوروتراپی نیاوران، ارتباط برقرار کنید. متخصصان ما در کلینیک نوروتراپی نیاوران با بروزترین روش‌ها، اقدام به درمان این اختلال خواهند کرد.

دسته‌بندی‌ها: مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *