خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

ترس از ارتفاع یا آکروفوبیا و غلبه بر آن

مقدمه:

ترس از ارتفاع یا آکروفوبیا چیست؟ شما هم ترس از افتادن دارید؟ شاید این سوال کمی عجیب به نظر برسد، اما در واقع یک مشکل جدی را در مورد افراد مبتلا به آکروفوبیا یا ترس از ارتفاع بیان می کند. امروزه با رشد روز افزون آسمان خراش ها و ساختمان های بلند؛ ترس از ارتفاع یکی از بدترین فوبیا ها به شمار می رود.

از کجا باید بدانید که مبتلا به آکروفوبیا هستید؟

اگر در حین بالا رفتن از ساختمان یا در آسانسور های شیشه ای هر چه به سمت بالاتر می روید، ضربان قلبتان بالا رفته و نوک انگشتانتان یخ می زند و حالتی از ترس و استرس به شما دست می دهد، یعنی مبتلا به آکروفوبیا هستید. این اختلال هم مانند هر اختلال روحی روانی دیگری، در صورتی که درمان نشود، عواقب بدتری به دنبال خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم پس از آشنایی با آکروفوبیا، به راه های درمان ترس از ارتفاع با نوروفیدبک بپردازیم.

علائمی که نشان می دهد دچار آکروفوبیا هستید

بزرگ ترین و واضح ترین علامتی که نشان می دهد دچار آکروفوبیا هستید، این است که با قرار گرفتن در ارتفاع، دچار حملات پانیک و ترس و وحشت فراوانی می شوید. بعضی از افراد مبتلا به آکروفوبیا تنها در ارتفاعات زیاد دچار این علائم می شوند در حالی که بعضی حتی در ارتفاعات کم این علائم را دارند. این ترس علائم فیزیکی و روانی را به دنبال دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

علائم فیزیکی

  • عرق کردن زیاد، تنگی نفس و بالا رفتن ضربان قلب.
  • بروز حالت تهوع و سردرد.
  • لرزش پا و عدم توانایی در راه رفتن.
  • برای اینکه در موقعیت هایی دارای ارتفاع قرار نگیرید، مسیر و راه روزمره خود را تغییر می دهید تا مثلا از پل هوایی استفاده نکنید.

علائم روانی

  • حتی با تصور ارتفاع دچار حملات پانیک می شوید.
  • از گیر افتادن در ارتفاع زیاد وحشت دارید.
  • احساس استرس در بالا رفتن از پله ها و نگاه کردن از پنجره به پایین
  • احساس استرس هنگام رانندگی در جاده های کوهستانی
  • احساس ترس وقتی به موقعیت مرتفع فکر می کنید.

acrophobia

دلایل بروز اختلال ترس از ارتفاع

ترس از ارتفاع و بی میلی نسبت به آن در انسان ها و حیوانات امری طبیعی می باشد. در واقع این بخشی از ژنتیک موجودات است تا آنها را از خطر دور کند. اما این ترس تنها برای این است که فرد در چنین شرایطی احتیاط لازم را داشته باشد. این ترس نباید تبدیل به وحشت شود.

ترس از ارتفاع می تواند به دلیل تجربه های تلخ و ناخوشایندی در گذشته فرد باشد که منجر به این ترس می شود؛ مانند:
  • در گذشته با مکانی با ارتفاع زیاد افتاده باشد.
  • افتادن اشخاص دیگر را از ارتفاع دیده باشد.
  • زمانی که در ارتفاع بوده، دچار حملات پانیک و استرس زیاد شده اما کسی نبوده که به او کمک کند.

تمرینات ریلکسیشن

تمرینات یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق می تواند به شما در کنترل ترس در موقعیت مرتفع کمک کند و بتوانید با استرس خود مقابله کنید.

تشخیص 

تشخیص این اختلال تنها توسط افراد متخصص مثل روانشناس و روان درمانگر صورت می گیرد و شما به تنهایی نمی توانید به این تشخیص برسید که دچار آکروفوبیا هستید. روانشناس با طرح یک سری سوالات و شنیدن پاسخ شما، می تواند تشخیص دهد که شما دچار اختلال ترس از ارتفاع هستید یا خیر. لازم است که شما مدت زمان بروز این علائم و ترس هایی که تجربه کرده اید را برای روانشناس شرح دهید.

درمان ترس از ارتفاع

پس از اینکه وجود این اختلال در شما ثابت شد، لازم است که به دنبال راه هایی برای درمان آن باشید. در واقع زمانی که این ترس زندگی و فعالیت های روزمره شما را تحت تاثیر قرار می دهد، به مرحله خطرناک خود رسیده و بایستی درمان شود. توجه کنید که در مورد درمان اختلالات روحی روانی، امروز بسیار بهتر از فرداست. زیرا هر چه در این کار تعلل کنید، شرایط روحی وخیم تر شده و علاوه بر اینکه شما و اطرافیانتان را آزار می دهد، می تواند به مشکلات جسمی ختم شود.

 

درمان ترس از ارتفاع با نوروفیدبک

ترس از ارتفاع در مراحل پیشرفته زندگی را طاقت فرسا خواهد کرد، به طوری که برای مواجه نشدن با پله و آسانسور، پل هوایی و.. مدام مسیر خود را تغییر داده و خود را به زحمت و سختی می اندازید. اما شما تنها نیستید. بسیاری از افراد در سراسر دنیا به این فوبیا مبتلا هستند. بنابراین بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه؛ یکی از راه های درمان قطعی اختلالات روحی روانی مثل ترس از ارتفاع، روش نوروفیدبک می باشد.

مغز انسان عضوی یاد گیرنده است و توانایی تغییر و بهبودی دارد. بنابراین با تمرین دادن مغز میتوان عملکرد آن را تغییر داد. در حقیقت در فوبیاهایی مانند ترس از ارتفاع؛ مغز ارتفاع را ترسناک میداند. هنگام قرار گرفتن در چنین موقعیتی؛ مغز دستور ترس و استرس را صادر میکند.

درمان اکروفوبیا با نوروفیدبک

نوروفیدبک از همین ویژگی مغز استفاده کرده است.

این روش به صورت غیرتهاجمی، مستقیم و امن سلول های مغزی را تحت تاثیر قرار می دهد. فرد پس از مدتی، می تواند امواج مغزی خود را بشناسد و با هدایت کردن آنها، روی عملکرد مغز خود کنترل پیدا کند. بنابراین دیگر مغز تحت فرمان فرد خواهد بود. روش نوروفیدبک بدون عوارض، بی خطر و بی درد میباشد. این روش در تمامی سنین قابل استفاده است. نوروفیدبک برای درمان اختلالات روحی روانی در کودکان و خردسالان هم مورد استفاده قرار میگیرد. فراموش نکنید که برای دریافت نتیجه مطلوب باید جلسات نوروفیدبک را کامل و منظم دنبال کنید.

برای دریافت مشاوره با مشاوران ما در مرکز نوروتراپی نیاوران کلینیک  در تماس باشید. با آرزوی تندرستی

دسته‌بندی‌ها: مقالات نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *