خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

نوروفیدبک: راهنمای کامل نحوه عملکرد نوروتراپی

مقدمه:

آیا می دانید نوروفیدبک چیست؟

آیا هنگام مطالعه برای حفظ تمرکز خود دچار مشکل می شوید؟

آیا به سختی به خواب می روید یا شب ها به خواب نمی روید؟

در یافتن کلمات مناسب در مکالمات روزمره خود مشکل دارید؟

عملکرد شما در مدرسه، خانه یا محل کار ضعیف است؟

آیا از اضطراب رنج می برید؟

اگر هر یک از این مشکلات را دارید و می‌خواهید بدون دارو بر آنها غلبه کنید، یک پروتکل درمانی جدید وجود دارد که ممکن است برای شما عالی باشد! “نوروفیدبک”

این روش درمانی بدون دارو با بهبود امواج مغزی، به بیماران کمک می کند. صدها مطالعه منتشر شده پیرامون نوروفیدبک، نشان می دهد که نوروفیدبک به بیماران مبتلا به بی خوابی، اضطراب، ضربه مغزی، از دست دادن حافظه با افزایش سن، اعتیاد و علائم ADHD کمک می کند.

تاریخچه نوروفیدبک

نوروفیدبک برای اولین بار در اواخر دهه 1950 و 1960 آغاز شد. دکتر جو کامیا مطالعاتی را با استفاده از نوار مغزی (EEG) برای بررسی هوشیاری انجام داد. او دریافت که با استفاده از یک سیستم پاداش ساده، آزمودنی‌هایش می‌توانند فعالیت مغز خود را تغییر دهند.

تاریخچه نوروفیدبک

مطالعه ی تاثیر تحریک مغزی روی گربه ها

دکتر بری استرمن بعدها با گربه‌ها کار کرد تا فعالیت مغز آنها را تغییر دهد و در صورت پاسخ درست، به عنوان پاداش به آنها غذا داد. هدف او آموزش دادن به گربه‌ها برای افزایش ریتم حرکتی حسی (SMR) بود. گربه‌ها یاد گرفتند که الگوهای مغز خود را تغییر دهند.

سال‌ها بعد، دکتر استرمن با ناسا برای آزمایش اثرات قرار گرفتن در معرض سوخت بر ماه فرود آمد. او بار دیگر در این آزمایش از گربه ها استفاده کرد.

هنگامی که گربه ها در معرض سوخت قرار گرفتند، مغز آنها بی ثباتی را تجربه کرد. ابتدا خواب آلود شدند و سپس دچار سردرد، توهم و تشنج شدند. گربه ها در نهایت از قرار گرفتن در معرض سوخت مردند.

به طرز شگفت انگیزی، گربه های آزمایش قبلی دکتر استرمن این اثرات مرگبار را تجربه نکردند. به نظر می‌رسید که آموزش‌های قبلی آنها مغزشان را در برابر سوخت سمی بسیار مقاوم کرده است.

با استفاده از این یافته ها، دکتر استرمن آموزش بیماران مبتلا به صرع  را  برای کاهش تشنج آنها آغاز کرد. شصت درصد از بیماران او کاهش دائمی تشنج خود را بین 20 تا 100 درصد تجربه کردند.

تا به امروز، برنامه آموزش فضانوردان ناسا شامل آموزش SMR و نوروفیدبک است. نتایج شامل افزایش تمرکز و انعطاف پذیری مغز و همچنین کاهش استرس است.

چگونه نوروفیدبک می تواند برای شما مفید باشد؟

تکانه های الکتریکی یا امواج مغزی در مغز حرکت می کنند و توانایی شما را برای همه کارهایی که انجام می دهید مانند راه رفتن، تایپ کردن، آشپزی یا رانندگی و همچنین غذا خوردن، دستشویی رفتن، عرق کردن یا ترسیدن را محاسبه می کنند.

امواج مغزی تعیین می کنند که ما چه احساسی داریم. چگونه با دیگران تعامل می کنیم! چقدر خوب می خوابیم و …

وقتی امواج مغزی ما خیلی آهسته یا خیلی سریع هستند، ممکن است احساس تنبلی یا بیش از حد عصبی بودن کنیم. امواج مغزی هماهنگ برای داشتن احساس خوب و عملکرد عالی، ضروری هستند.

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که به شما کمک می کند امواج مغزی خود را به طور طبیعی (بدون دارو) هماهنگ کنید. در طول جلسات نوروفیدبک، مغز شما “یاد می گیرد” که چگونه امواج سریع یا آهسته و غیرعادی را به محدوده طبیعی برساند. شما می نشینید و فیلم تماشا می کنید در حالی که پزشکتان امواج مغز شما را زیر نظر دارد.

وقتی امواج مغزی شما خوب باشد (یعنی در محدوده بهینه باشد)، با تماشای فیلم بدون وقفه پالس مثبت دریافت می کنید.

اما وقتی حواس‌تان پرت می‌شود و امواج مغزتان به محدوده غیرعادی می‌لغزد، صفحه‌ی جلوی شما محو می‌شود. این تجربه منفی به مغز شما کمک می کند تا نوسانات خود را به سمت محدوده بهینه حرکت دهد.

درست مانند سگی که “یاد می گیرد” توپ را برای دریافت جایزه بگیرد، مغز شما “یاد می گیرد” امواج مغزی را که با آرامش و تمرکز مرتبط است را بهینه کند. به عبارت دیگر، مغز شما زمانی پاداش می گیرد که امواج مغزی شما (بر اساس بازخورد EEG) هماهنگ شود.

عملکرد نوروفیدبک

مشکلاتی که می تواند با نوروفیدبک بهبود یابد

آسیب مغزی تروماتیک (TBI) با آشکار شدن اثرات طولانی مدت در ورزشکاران به یک موضوع داغ تبدیل شده است. پیامدهای شایع ضربه مغزی شامل میگرن، اضطراب عمومی، اختلالات خواب و مشکلات شناختی است. آموزش نوروفیدبک به 68.2 درصد از بیماران TBI کمک کرده است تا در 5 ناحیه از 15 ناحیه عملکرد مغز خود بهبود پیدا کنند.

چندین شرایط دیگر وجود دارد که با نوروفیدبک بهبود می یابد.

افرادی که با اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD)، سکته مغزی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اضطراب، تشنج، از دست دادن حافظه مرتبط با سن و اختلالات خواب زندگی می کنند. در جنبه های مختلف توانایی های شناختی و عملکردهای روزانه خود بهبود یافته اند.

برنامه های نوروفیدبک نیز ممکن است برای افرادی که دارای موارد زیر هستند مفید باشد:

اعتیادها
مدیریت خشم
سندرم خستگی مزمن
اختلالات اشتها
سردرد/میگرن
اختلالات یادگیری
اختلال وسواس فکری جبری (OCD)
اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)
مدیریت درد
بیخوابی
ورزشکاران همچنین از نوروفیدبک برای افزایش تمرکز، کاهش استرس و افزایش عملکرد خود استفاده می کنند.

نوروفیدبک چگونه انجام می شود؟

بیایید فرض کنیم در توجه، اضطراب یا خواب مشکل دارید و می خواهید امواج مغزی خود را بهبود ببخشید. برای شروع، ابتدا یک qEEG ( نقشه برداری مغز) انجام می شود.

تکنسین EEG ابتدا کلاهی را روی سر شما قرار می دهد که دارای 20 سوراخ در مکان های خاص است. حسگرها در هر یک از این سوراخ ها تعبیه شده اند و می توانند تکانه های الکتریکی مغز شما را ثبت کنند.

ما تکانه‌های الکتریکی مغز شما را زمانی که کاملاً بیدار هستید و هم زمانی که با چشمان بسته آرام هستید به دست می‌آوریم و ضبط می کنیم.

امواج مغزی منحصر به فرد شما با یک “پایگاه داده ” مقایسه می شود و نقشه ای ایجاد می شود تا نشان دهد کدام قسمت های مغز شما خیلی سریع و کدام قسمت ها خیلی کند هستند. یا اینکه امواج مغز شما به طور هماهنگ عمل نمی کنند.

پزشک نقشه مغز شما را بررسی می کند و با تکیه بر دانش خود از علائم خاص مغزی، پروتکل نوروفیدبک خاصی را برای شما سفارش می دهد. این پروتکل به شما کمک می کند امواج مغزی خود را به سمت محدوده طبیعی حرکت دهید تا احساس آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید.

نوروتراپی

انجام درمان با نوروفیدبک

در طول آموزش، روی یک صندلی راحت می نشینید و روی صفحه کامپیوتر فیلم تماشا می کنید. وقتی امواج مغزی شما خیلی سریع یا خیلی آهسته است، صفحه نمایش محو می شود، اما وقتی امواج مغزی شما عادی می شوند، صفحه نمایش بلافاصله روشن می شود.

با تماشای فیلم، می بینید که صفحه نمایش به داخل و خارج محو می شود. هر محو شدن نشان می دهد که چگونه امواج مغزی شما برای چند ثانیه خارج از محدوده بهینه بوده است، و هر اصلاح این محو شدن نشان می دهد که مغز شما چگونه خود را اصلاح کرده است.

مغز شما با هر محو شدن و اصلاح آن “به یادگیری” ادامه می دهد. هر جلسه نوروفیدبک معمولاً 45 دقیقه طول می کشد. شما دو بار در هفته به مدت 12 هفته نوروفیدبک دریافت خواهید کرد.

زمانی که پروتکل درمان نوروفیدبک خود را در عرض سه ماه تمام کنید، آرام‌تر و متمرکزتر می‌شوید.

چگونه برای یک جلسه نوروفیدبک آماده شوید؟

برنامه ریزی و آماده شدن برای جلسه نوروفیدبک می تواند پیشرفت به سمت اهداف درمان را بهبود بخشد. در اینجا چندین پیشنهاد وجود دارد که ممکن است بخواهید قبل از اینکه روی صندلی نوروفیدبک خود بنشینید در نظر بگیرید:

  • شب قبل استراحت کافی داشته باشید
  • تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی خود را خاموش کنید
  • از مصرف کافئین در آن روز اجتناب کنید یا آن را کاهش دهید
  • موهای خود را بشویید تا تمیز و خشک شوند

چه سوالاتی را باید از نوروتراپیست خود بپرسید؟

عاقلانه است که هنگام مراجعه به پزشک  یا شروع یک برنامه درمانی جدید، فهرستی از سوالات ایجاد کنید. در اینجا چند سوال وجود دارد که ممکن است قبل از شروع یک برنامه نوروفیدبک 12 هفته ای داشته باشید.اگر می خواهید پاسخ این سوالات را از قبل بدانید، اینجا کلیک کنید.

مدت جلسات درمانی چقدر است؟
جلسات درمانی هر چند وقت یکبار برنامه ریزی می شود؟
آیا می توانم بلافاصله پس از یک جلسه به سر کار برگردم؟
قبل از هر جلسه چه کاری باید انجام دهم؟
آیا کارهایی وجود دارد که باید بین جلسات انجام دهم؟
چه زمانی متوجه تاثیر دروان نوروفیدبک خواهم شد؟
هزینه درمان چقدر خواهد بود؟
آیا بیمه این درمان را پوشش می دهد؟
آیا می توانم داروهای منظم خود را در طول برنامه درمانی خود مصرف کنم؟

جلسات نوروتراپی

آیا نوروفیدبک برای شما مناسب است؟

آیا برای گذراندن زندگی روزمره خود تلاش می کنید؟ آیا همیشه این مشکل را داشته اید یا می دانید علت آن چیست؟ نوروفیدبک می تواند کیفیت زندگی شما را تا حد زیادی بهبود بخشد.

افرادی که درمان نوروفیدبک را دریافت می کنند، معمولا تجربه خود را به عنوان یک تجربه جالب و جذاب توصیف می کنند. آنها همچنین می گویند که احساس سرخوشی و آرامش می کنند.

ما در کلینیک نیاوران، تیمی از مشاوران متخصص و تجهیزات درمانی به‌روز دنیا را  گرد هم آورده و در خدمت شما هموطنان عزیز هستیم.در صورتی که به دنبال یک راه قطعی، بدون درد و بدون عوارض برای درمان اختلالات روانی، میگرن، یا حتی ترک سیگار و اعتیاد هستید، روش نوین نوروفیدبک می تواند به شما در این راه کمک کند. نوروتراپیست پس از مشاوره، تعداد جلسات و فواصل زمانی آن ها را برایتان تعیین خواهد کرد. برای اینکه نتیجه مطلوب را بگیرید بایستی تمامی این اصول و قواعد را رعایت کرده و جلسات را منظم دنبال کنید. برای درمان با روش نوروفیدبک می توانید با کارشناسان مجرب ما در کلینیک نوروتراپی نیاوران  تماس بگیرید.

دسته‌بندی‌ها: نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *