خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

مدیتیشن و روش های انجام آن

به مجموعه روش هایی که برای تسط و تمرکز ذهنی به کار می رود مدیتیشن یا مراقبه گفته می شود که هدف از آن دستیابی به حالت پایدار و آرام ذهنی و جسمی است. در طول مدیتیشن فرد با تمرکز روی موضوعی بخصوص و با نادیده گرفتن مواردی که ممکن است عامل استرس و اضطرابش شود ذهن خود را آرام می کند. اغلب روش های محبوب که در مدیتیشن به کار می روند ریشه در کشور های شرق آسیا دارند. در طول دهه های اخیر مردم در سراسر دنیا از روش های مختلف مدیتیشن برای دستیابی یه سلامت جسمی و روحی استفاده می کنند که لازم است با مهم ترین این روش ها، آشنا شویم.

مدیتیشن و روش های انجام آن

 

 

روش های رایج مدیتیشن

سه روش محبوب و رایجی که هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان برای انجام مدیتیشن به کار می رود، عبارت است از روش تمرکز بر تنفس، تمرکز بر زمان حال و روش tm.

1.تمرکز بر تنفس با مدیتیشن

انسان همواره در حال تنفس می باشد این عمل که دم و بازدم نام دارد به طور غیر ارادی در انسان انجام می شود. در قسمت زیرین ریه بخشی تحت عنوان دیافراگم وجود دارد که با استفاده از آن و بدون حرکت کردن قفسه سینه، تنفس انجام میشود که این این نوع تنفس تحت عنوان تنفس شکمی معروف است. انجام این شیوه تنفس نیاز به تمرین و تمرکز دارد و به مرور زمان باعث ایجاد آرامش ذهنی می شود.

برای انجام این روش ابتدا در مکانی کاملاً آرام که احساس آرامش به شما دست می دهد بنشینید و و تمام عضلات و اندام های بدن خود را از هرگونه تنش و فشار آزاد کنید با بستن چشم ها و قرار دادن دست بر روی شکم تلاش کنید که در هنگام تنفس قفسه سینه حرکت نکند و فقط شکم به صورت آرام حرکت رو به بالا و پایین داشته باشد. با انجام این تمرین رفته رفته به آرامش ذهنی دست خواهید یافت.

2.تمرکز بر زمان حال از طریق مدیتیشن

این روش که در برخی موارد ذهن آگاهی نیز نامگذاری شده است فرد تلاش می کند بر افکار و احساسات خود درک عمیق پبدا کند. توجه داشته باشید که درک احساسات به معنی قضاوت آن ها نیست بلکه فهمیدن افکاری است که به صورت غیر ارادی ظاهر می شوند. با انجام این شیوه از مدیتیشن فرد قادر می شود تا افکارش را بشناسد و کنترل بهتری نسبت به آن ها داشته باشد. توجه داشته باشید که این افکار در هر لحظه ای که هستید و کاملاً ناخود آگاه در ذهنتان ایجاد می شود. بعد از مدتی که این روش را تمرین کردید تاثیر آن بر کنترل افکارتان را خواهید دید.

3.روش tm در مدیتیشن

روش Transcendental meditation که مراقبه ماورایی نیز نامیده می شود و با تکرار یک صوت خاص انجام می شود. یرای انجام این کار باید صوت بخصوصی که برای هر فرد متفاوت است را در هر روز به مدت 20 دقیقه با جشمانی بسته زمزمه کند. این روش از روش های محبوب در این زمینه می باشد.

آنچه که در تمام روش های مدیتیشن لازم است تمرکز می باشد و باید برای افزایش تمرکز تمرین های مختلفی انجام داد. برای کسی که اولین بار اقدام به مدیتیشن می کند انجام تمرکز به مدت طولانی احتمالاً امکان پذیر نخواهد بود اما با گذشت زمان و انجام تمرین های مختلف می توان زمان تمرکز را رفته رفته افزایش داد. برخی از روش های متنوعی که برای افزایش تمرکز در حین انجام مدیتیش می توان انجام داد عبارت اند از:

_چشم دوختن به یک نقطه بدون اینکه چشممان را از آن برداریم. می توان یک نقطه مثل یک گلدان یا شمع یا هر چیز دیگری که بتوانیم خیره شویم.

_تکرار یک کلمه به صوت آرام و به صورت منظم.

_گوش دادن به صدای کوتاه و تکرار شونده مانند صدای چکه کردن آب.

مدیتیشن_فواید

فواید مدیتیشن

با عادت دادن ذهن به انجام مدیتشن و انجام منظم آن فواید بسیاری  بر ذهن و خلق و خوی ما ایجاد خواهد شد که به مرور زمان شاهد این تغییرات در رفتار خود خواهیم بود.

1- تاثیر مدیتیشن بر تصمیم گیری بهتر

حتماً برایتان پیش آمده که در برهه هایی از زندگی تان تصمیم گیری برایتان دشوار و غیر ممکن می شود. حتی ممکن است با تصمیم اشتباه باعث ایجاد مشکلاتی برای خودتان و دیگران شوید. در چنین مواردی بخش اجرایی ذهن دچار اختلال می شود. مطالعات نشان داده کسانی که تمرینات مدیتیشن را به صورت منظم انجام می دهند کمتر دچار اختلال در بخش اجرایی مغزشان می شوند.

2- مهار اضطراب و استرس با مدیتیشن

خیلی ها در زندگی شان دچار اضطراب می شوند، اگر استرس و اضطراب جزئی از زندگی شخص شود می تواند باعث بروز مشکلات بسیاری در فرد گردد مثلاً می تواند آسایش فرد را سلب کند یا باعث بروز اختلال بی خوابی شود. تحقیقات نشان داده اند که  انجام روزانه 20 دقیقه مدیتیشن می تواند به صورت قابل توجهی از استرس و اضطراب فرد بکاهد.

3-تقویت حافظه

تحقیقات نشان داده که مغز با گذشت زمان و رفته رفته بعد از 30 سی سالگی شروع به کوچک شدن می کند که همین عامل باعث بروز مشکلات گوناگون  از جمله آلزایمر در پیری نیز می شود. با انجام مدوام و منظم مدیتیشن می توان از بروز این اتفاق جلوگیری کرد و روند کوچک شدن مغز را کندتر کرد.

4- بالا رفتن تمرکز

زندگی در دنیای امروز که افراد در دنیای دیجتال زده تجربه می کنند باعث می شود که تمرکز به امر ناممکنی تبدیل شود. برای مثال روزانه با هزاران تبلیغ بی اهمیت در شبکه های اجتماعی مختلف روبه رو می شویم و همین باعث می شود روی مسائل مهم تمرکز نداشته باشیم و ذهنمان از اطلاعات به درد نخور پر می شود. تنها با چند دقیقه مدیتیشن می توان از شر افکار بی اهمیت خلاص شویم.

5-تاثیر مدیتیشن در کنترل افکار و احساسات

اگر می خواهید وابستگی خودتان را به چیزی مثل سیگار از دست بدهید یا تحت رژیم هستید و می خواهید از مصرف مواد غذایی پر چرب دوری کنید احتمالاً بهترین روش برای کنترل افکارتان، مدیتیشن می باشد.

6- احساس شادی

اگر تابحال تجربه دویدن یا دو چرخه سواری داشته باشید مطمئناً حس لذتی وصف ناپذیر را تجربه کرده اید . منشا این لذت از ماده ای به نام اندروفین می آید که مغز هنگام انجام این فعالیت ها ترشح می کند. مطالعات بسیاری نشان داده کسانی که روزانه مدیتیشن می کنند اندروفین قابل توجهی در بدنشان داشتند.

دسته‌بندی‌ها: تمرکز ذهن مقالات

یک پاسخ به “مدیتیشن و روش های انجام آن”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *