خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

نکات مهم در حفظ روابط دوستانه

برقراری و حفظ روابط دوستانه خوب برای هر شخصی لذت‌بخش است. برای اینکه روابط دوستانه محکمی داشته باشید می‌بایست در تمام شرایط خوب و بد کنار دوستان خود باشیم، با آنها وقت بگذارنیم و تماس با یکدیگر را حتی زمانی که از هم دور هستیم حفظ کنیم. همچنین باید مهارت گفتگوی سازنده نیز داشته باشیم و از مشاجرات و سوءبرداشتها به دور باشیم. در این مقاله قصد داریم به چند نکته طلایی در برقراری روابط دوستانه قوی اشاره کنیم، پس اگر تمایل به داشتن روابط دوستانه پایدار هستید تا پایان همراه ما باشید.

داشتن روابط دوستانه خوب برای هر شخصی لذت بخش است به صورتیکه افراد علاقه دارند روابط دوستانه خود را پایدار و محکم نگه دارند. برای برقراری روابط دوستانه قوی بایستی در تمام شرایط خوب و بد کنار دوستان خود باشیم، با آنها وقت بگذرانیم و تماس با یکدیگر  را حتی هنگامیکه از هم دور هستیم حفظ کنیم. در نهایت بایستی مهارت گفتگوی سازنده داشته باشیم و از مشاجرات و سوء برداشت ها به دور باشیم. در اینجا به نکاتی برای  برقراری روابط دوستانه قوی اشاره خواهیم کرد.

نکات مهم در حفظ روابط دوستانه

اعتماد میانتان را شکل دهید

روابط پایدار تنها براساس اعتماد ساخته می‌شوند و تنها با وجود اطمینان است که محیط امن و آرامی برای رشد روابط دوستانه به وجود می‌آید. اگر یک رابطه دوستانه کامل و بی‌نقص می‌خواهید، باید اعتماد کاملی به گذشته، حال و آینده خود داشته باشید.

به دست آوردن چنین شـرایـطی کار ساده‌ای نیست؛ بلکه به زمان و تلاش شـمـا نیاز دارد. همانطور که می‌دانید اعـتـمـاد بـه آســانی از بـیـن می‌رود و شرایط به سختی به حالت اولیه‌ خود باز می‌گردد. امـا اگـر ذهـن خـود را بـر روی آن متـمرکـز کنید، مطمئن باشید که پاداش شما چـیزی جز یک رابطه‌ دوستانه و صمیمانه که همیشه آرزوی آن را داشتید، نخواهد بود.

به صحبت‌‌های دوست خود گوش فرا دهید

یکی از پایه‌های اصلی داشتن رابطه موفق شنونده خوب بودن است. اگر در جریان این هستید که دوستتان روز بدی راسپری کرده است، اجازه دهید که با شما حرف بزند و خودش را از طریق درددل کردن با شما تخلیه کند. نیازی به نصیحت کردن و یا ارائه راهکار به وی نیست، اجازه دهید احساسات خود را بدون اینکه قضاوتش کنید با شما در میان بگذارد. با گوش کردن فعالانه به صحبت‌های دوست‌تان، توجه خود را به او نشان می‌دهید، پس کمک کنید تا احساسات بیشاری را برای شما بازگو کند.

لازم به ذکر است که شنونده خوب بودن می‌بایست از جانب هر دوی شما اتفاق بیفتد به این صورت که زمان‌هایی هم که شما برای بیان دغده‌هایتان نیاز به یک گوش شنوا داید، دوست شما باید مشابه شما عمل کند. در این صورت دوستی شما متعادل پیش خواهد رفت و دوام بیشتری خواهد داشت.

نکات مهم در حفظ روابط دوستانه

هدف خودتان را از دوستی مشخص کنید

برای دوام و حفظ روابط دوستانه باید هدف خود را از دوستی برای خودتان مشخص کنید. در این صورت می‌توانید همدیگر را بهتر درک کنید و انتظارات و توقعات همدیگر را ادا نمایید.

همواره مرز خودتان را با فرد مقابل حفظ کنید

برای حفظ روابط دوستانه سعی کنید همواره مرز خودتان را با فرد مقابل حفظ کنید و قوانین مشخصی در دوستی‌های خودتان داشته باشید همچنین خواسته‌ها وانتظارات معقول یکدیگر را برآورده کنید.

بخشش داشته باشید

بخشش، تنها یک کلیشه نیست، بلکه فاکتوری قدرتمند و مهم برای سالم نگه داشتن و حفظ روابط دوستانه است. بخشش واقعی زمانی به وجود می‌آید که ما بخواهیم اتفاقات پیش آمده را فراموش کنیم. اگر یک روز طرف مقابل را ببخشیم و چند وقت بعد دوباره رفتار اشتباه او را گوشزد کنیم، این بخشش واقعی نخواهد بود. بنابراین به این فکر کنید وقتی شما کار اشتباهی انجام می‌دهید تا چه اندازه دوست دارید دیگران شما را ببخشند و آن را فراموش کنند.

نکات مهم در حفظ روابط دوستانه

آرامش خود را حفظ کنید

هنگامی که در روابط دوستانه اختلاف و ناسازگاری پیش می‌آید، آرامش خود را حفظ کنید و یا قضیه کاملاً منصفانه برخورد کنید. به این فکر کنید که شما یک انسان هستید و با یک موجود زنده دیگر که تنفس می‌کند و همانند خود شما است، می‌خواهید بحث کنید، بنابراین باید کلیه اصول اخلاقی را رعایت کنید.

به اشتباهات دیگران نخندید

یکی از بدترین کارهایی که ممکن است در روابط دوستانه خود مرتکب شوید، نادیده گرفتن و مورد تمسخر قرار دادن اشتباهات دوست‌تان است، با این کار دوست‌تان از شما آزرده خاطر می‌شود و ترجیح می‌دهد از شما دور شود چرا که فکر می‌کند در این رابطه شما نه تنها یار و یاور او نیستید بلکه سرزنش کننده نیز هستید. پس اگر می‌خواهید دوستان بیشتر داشته باشید و روابط دوستانه خود را حفظ کنید، بایستی این نکات ساده را رعایت کنید.

به انتخاب‌های آن‌ها احترام بگذارید

در روابط دوستانه خود اشکالی ندارد که مخالف باشید، اگر دوست‌تان می‌خواهد کاری انجام دهد اما مخالف نظر شما است، اجازه دهید او کاری را که می‌خواهد انجام دهد. اگر شما نظرتان را گفته‌اید اما دوست‌تان فکر دیگری در سر داشت، دیگر کنار بایستید. چرا که ممکن است کاری که دوست‌تان قرار است انجام دهد برای زندگی خودش درست باشد اما برای زندگی شما نه.

نکات مهم در حفظ روابط دوستانه

به قول‌هایتان وفادار باشید

برای حفظ روابط دوستانه خود اگر فکر می‌کنید نمی‌توانید کاری را انجام دهید قولش را هم ندهید. اگر قولی داده‌اید تمام تلاش‌تان را بکنید که به آن وفادار باشید. پس هیچوقت وعده وعید المی ندهید تا به اصطلاح کسی را نکارید.

اطلاعات شخصی را محرمانه نگه دارید

با رشد رابطه، طبیعی است که دوستان با همدیگر یک سری اطلاعات شخصی را به اشتراک بگذارند. اگر دوست‌تان با شما رازی را در میان گذاشته به این دلیل است که به شما اعتماد دارد و می‌داند که آن راز بین خودتان باقی خواهد ماند. پس با برملا کردن راز دوست‌تان به او خیانت نکنید، بسیاری از دوستی‌ها فقط بر سر همین مسائل از هم می‌پاشند.

در دوستی‌ها نسبت به هم وفادار باشید

 یکی از مهمترین ابعاد رابطه دوستی خوب وفاداری است. حسادت، دشمنی، بددلی کردن و بی‌اعتمادی به هم، احساسات منفی هستند که توان شما را برای وفادار بودن در یک رابطه دوستانه را کم می‌کنند. بنابراین سعی کنید از ایجاد این احساسات در روابط خود پیشگیری کرده و از آنها عبور نمایید.

از دوستان خود در نزد دیگران بدون حضور خودش بدگویی نکنید و در صورت رنجیده بودن از دوست خود، اجازه دهید پس از رسیدن به یک آرامش نسبی به طور مستقیم و با نرمی علت رنجش خود را با او در میان بگذارید. از انتخاب‌ها و تصمیمات دوست خود حتماً حمایت کنید، تنهایش نگذارید و همیشه کنارش باشید. بنابراین برای حفظ روابط دوستانه خود، بهتر است همه این نکات را رعایت کرده و به آن‎‌ها عمل کنید در این صورت خواهید دید که چه حضور پررنگ و منحصر به فردی میان دوستان خود خواهید داشت.

دسته‌بندی‌ها: ارتباطی روابط مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *