خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

هر آنچه که باید در مورد درمان با نوروفیدبک بدانید

مقدمه:

بسیاری از افراد، از مصرف داروهای شیمیایی که بیشتر از اینکه مفید باشند ضرر دارند و مراجعه مکرر به پزشک خسته شده اند. به همین دلیل، نوروفیدبک به یک روش درمانی محبوب برای شرایطی از اضطراب و افسردگی گرفته تا ضربه مغزی و میگرن تبدیل شده است. وقتی برای اولین بار در مورد نوروفیدبک می شنوید، احتمالاً سوالات زیادی برای شما پیش می آید. نوروفیدبک روش درمانی است که وضعیت مغز من را تغییر می دهد!؟ چی!؟ جای نگرانی نیست. ما می‌دانیم که نوروفیدبک می‌تواند کلمه بزرگ و ترسناکی باشد و ممکن است هنگام امتحان کردن آن ترس داشته باشید. به همین دلیل است که قصد داریم همه چیزهایی را که باید در مورد نوروفیدبک بدانید در این مقاله برایتان بازگو کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک یا الکتروانسفالوگرافی (EEG) در اصطلاح پزشکی، روشی غیرتهاجمی برای کنترل و اندازه گیری امواج مغزی و دمای بدن است. این شکل از درمان به پزشک و متخصص نوروتراپی شما اجازه می‌دهد تا فرآیند غیرارادی بدن – یعنی امواج مغزی شما – را از طریق شرطی‌سازی مجدداً آموزش دهد.

چرا نوروفیدبک یک روش درمانی مفید است؟

نوروفیدبک یک روش درمانی مفید است.همانطور که می دانید شرایط رایجی مانند افسردگی، ADHD، اضطراب، ضربه مغزی و موارد دیگر زمانی اتفاق می‌افتد که امواج مغزی شما در تعادل کامل با هم کار نمی‌کنند. نوروفیدبک به شما این امکان را می دهد که نواحی خاصی از مغز خود را مجدداً آموزش دهید تا آن را به بهترین عملکرد خود برگردانید.برای درک بهتر موضوع  می توانید نوروفیدبک را با ماشین خود مقایسه کنید زمانی که یکی از لاستیک هایتان در چاله افتاده است.  از آنجا که یکی از لاستیک های شما در چاله است، بقیه از تراز خارج می شوند. تا زمانی که همه لاستیک‌ها را دوباره تنظیم نکنید، ماشین شما دوباره کارآمد نخواهد بود. به همین ترتیب، مغز شما تا زمانی که تمام نواحی آن در یک راستا کار نکنند، کارآمد نخواهد بود. اینجاست که نوروفیدبک وارد عمل می شود.

نوروفیدبک چگونه کار می کند؟

هنگامی که درمان را شروع می کنید، مغز را از طریق EEG کمی (qEEG) ترسیم خواهد کرد. این اتفاق به شناسایی مناطق خاصی از مغز شما کمک می کند که از هم تراز نیستند. هنگامی که این اطلاعات پایه مهم را در اختیار دارید، آموزش نوروفیدبک شما می تواند متناسب با مناطقی باشد که به کمی TLC نیاز دارند.

در طول جلسه درمان نوروفیدبک شما، حسگرهایی که بر روی نواحی مورد نظر از سر شما قرار می گیرند، وضعیت فعلی مغز شما را در مقایسه با آنچه که باید انجام دهد، نشان می دهند. صداها یا موسیقی‌هایی که از طریق هدفون پخش می‌شوند، مغز شما را به حالت راحت‌تر نزدیک‌تر می‌کنند. بدون درد، بدون دارو و کاملا غیر تهاجمی. تنها کاری که باید انجام دهید این است که حاضر شوید و استراحت کنید.

یک جلسه درمان، معمولا چه مراحلی را طی می کند؟

یک جلسه نوروفیدبک معمولی مراحل زیر را دنبال می کند:

اهدافی را برای درمان تعیین کنید:

اهداف بر اساس وضعیت بیمار و نوع سیستم نوروفیدبک است. به عنوان مثال، هدف از درمان اضطراب ممکن است تنظیم فعالیت امواج مغزی سریع باشد تا بیمار پس از یک جلسه احساس آرامش بیشتری کند.

اندازه گیری فعالیت امواج مغزی:

یک پزشک با قرار دادن الکترودها بر روی پوست سر بیمار شروع می‌کند تا یک اندازه‌گیری در زمان واقعی از امواج مغزی او (به عنوان مثال الکتروانسفالوگرافی یا EEG) به دست آورد. پس از تنظیم، بیمار ممکن است با شروع آموزش نوروفیدبک، فیلم تماشا کند، یک بازی ویدیویی انجام دهد یا به موسیقی گوش دهد.

با بازخورد مثبت مغز را تمرین دهید:

وقتی EEG تشخیص دهد که فعالیت امواج مغزی بیمار به اهداف درمان رسیده است، مغز با بازخورد مثبت پاداش می گیرد. برای یک بیمار مبتلا به اضطراب، زمانی که مغز آنها امواج آلفای کندتر و کمتر از امواج بتا تولید می کند، ممکن است با صفحه نمایش فیلم بزرگتر، امتیاز بالاتر در بازی ویدیویی یا بازخورد صوتی دلپذیر پاداش دریافت کند.

تمرین را تکرار کنید.:

EEG به نظارت بر امواج مغزی بیمار و دادن بازخورد مثبت در صورت تحقق اهداف درمان ادامه می دهد. این حلقه آموزشی هزاران فرصت را به مغز می دهد تا در یک جلسه خود را اصلاح کند و پاداش بگیرد.

نوروفیدبک چگونه کار میکند؟

آیا نوروفیدبک برای اضطراب موثر است؟

کاملا! تحقیقات نشان داده است که دریافت آموزش نوروفیدبک می تواند به بهبود عملکرد مغز برای تسکین علائم اضطراب کمک کند. اضطراب زمانی به یک مسئله و مشکل تبدیل می شود که مغز شما در حالت حساسیت شدید “قفل” می شود. مسیرهای عصبی جدیدی ایجاد می کند که باعث ایجاد افکار مضطرب می شود. هر چه بیشتر در این مسیرها سفر کنیم، متوقف کردن آنها سخت تر می شود. نتیجه؟ اضطراب مزمن!

نوروفیدبک به آموزش مجدد ناحیه ای از مغز که باعث علائم شما می شود کمک می کند و شما را به حالت تعادل باز می گرداند.

نوروفیدبک در درمان چه مشکلاتی موثر است؟

آموزش نوروفیدبک در بهبود مشکلات بسیاری م.ثر است.ازجمله:

تشنج
ترک اعتیاد
اختلالات خواب
اضطراب و افسردگی
اختلالات رفتاری مخرب/اختلال دوقطبی
ADHD/ADD
اوتیسم
میگرن
ضربه مغزی

آیا این روش درمانی، می تواند مضر باشد؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که آیا نوروفیدبک می تواند مضر باشد؟ پاسخ به این سوال کار دشواری نیست. طبیعتا اگر به سراغ فردی بروید که از تجهیزاتش درست استفاده می کند، خیر! تا زمانی که نوروتراپیست شما، درک عمیقی از نحوه عملکرد مغز داشته باشد، می‌توانید از هر شرایطی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنید تسکین پیدا کنید.

هر گونه عارضه جانبی نامطلوب که پس از درمان شما گزارش می شود، به عنوان بازخورد استفاده می شود تا به ما اطلاع دهد که مغز شما چگونه پاسخ می دهد. این اطلاعات برای تنظیم درمان بعدی شما استفاده می شود.

عوارض جانبی معمولاً شامل کابوس‌های شبانه، بی‌خوابی، احساس اضطراب، مه مغزی یا سردرد است. البته ناگفته نماند که به هیچ وجه چیز خطرناک یا دائمی نیست!

مزایا و معایب نوروفیدبک

مزایای نوروتراپی نسبت به روش‌های درمانی دیگر

  • غیر تهاجمی بودن
    در این روش غیر تهاجمی درمانی الکترودها روی پوست سر قرار می‌گیرد و تمام فعالیت‌های مغز مشاهده و ثبت می‌شود. این الکترودها هیچ سیگنالی به درون مغز نمی‌فرستند و هیچ گونه شوک یا جریان الکتریکی وارد آن نمی‌کنند، بلکه فقط اتفاقات داخل مغز را می‌خوانند.
    • ماندگاری بالا
    در درمان دارویی وقتی بیمار مصرف دارو را قطع می‌کند، علائم بیماری مجددا ظاهر می‌شوند اما اثرات درمان با عصب درمانی ماندگاری طولانی‌تری دارد. تحقیقات نشان می‌دهد اثرات درمانی نوروتراپی تا مدت‌ها در کودکان مبتلا به بیش فعالی باقی می‌ماند.
    • عدم ایجاد عوارض جانبی
    نداشتن عوارض به عنوان مهمترین مزیت عصب درمانی نسبت به روش‌های دیگر معرفی می‌شود. در درمان‌های دارویی محال است هیچ گونه عوارض جانبی مشاهده نشود. به همین خاطر برای درمان اختلالات مغزی در زنان باردار و کودکان این روش کاربرد بیشتری دارد.

چند نمونه از رویکردهای نوروتراپی

 بیوفیدبک و نوروفیدبک

بیوفیدبک یک نوع روش درمانی برای کنترل آگاهانه اعمالی است که به صورت غیرارادی و ناخوداگاه انجام می‌شوند‌. با استفاده از تمرینات بیوفیدبک می‌توان بدن را برای مبارزه با شرایطی مثل ترس، استرس، اضطراب و غیره آماده کرد. نوروفیدبک نیز یک نوع بیوفیدبک است که به EEG شباهت دارد و فعالیت مغز را به صورت مستقیم اندازه‌گیری می‌کند. این دو رویکرد از انواع نوروتراپی با محوریت داخلی به شمار می‌روند. جلسات تمرینی در این نوع عصب درمانی‌ها به عنوان یک نوع تحریک به مغز فشار وارد می‌کند و باعث می‌شود که بهبود آن تحریک شود.

 تحریک مغز به وسیله جریان مستقیم tDCS

در تحریک جریان مستقیم بین جمجمه ای با استفاده از tDCS به پوست سر ولتاژ ثابت اعمال می‌شود‌ و تحریک‌پذیری مغز در نقاط تماس با ولتاژ افزایش می‌یابد. برای انجام این کار از دو الکترود استفاده می‌شود که دارای جریان الکتریکی هستند. هر دو الکترود یا یکی از آن‌ها روی سر قرار داده می‌شوند. الکترود دوم را می‌توان بر روی شانه و نزدیک سر قرار داد. محل قرارگیری الکترود توسط پزشک معالج انتخاب خواهد شد. استفاده از این فناوری بسیار کم هزینه و راحت می‌باشد. این روش نوروتراپی برای درمان اضطراب و افسردگی در یک دوره چند هفته‌ای و طی ده جلسه انجام می‌شود.

تحریک مغز به وسیله تحریکات شنیداری و دیداری AVE

در این روش عصب درمانی برای تحریک مغز از پالس‌های نور و صدا در فرکانس‌های مشخص استفاده می‌شود‌ و هدایت امواج مغزی (EEG) به صورت تدریجی به طرف الگوهای مشخص انجام می‌شود. به طور مثال اگر میزان صدا و نور ده هرتز باشد، فعالیت آلفا تحریک می‌شود‌. تحقیقات نشان می‌دهد که AVE در انتقال دهنده‌های عصبی مانند اندروفین و سروتونین و جریان خون مغزی تغییراتی ایجاد کرده و به بیوفیدبک و نوروفیدبک کمک می‌کند.

 تحریک مغز با اعمال الکتریسته متناوب CES

این روش نوروتراپی با نام الکتروتراپی جمجمه نیز معروف است، عملکردی شبیه به روش tDCS دارد. با این تفاوت که به جای ولتاژ ثابت از جریان متناوب استفاده می‌شود‌ و الکترودها به لاله گوش یا لوب گیجگاهی متصل می‌شوند. این نوع عصب درمانی با افزایش میزان سروتونین و اندروفین در مغز به بهبود سردرد، اضطراب، افسردگی، میگرن، استرس و بی‌خوابی کمک می‌کند.

مرکز نوروتراپی کلینیک نیاوران، ارائه دهنده ی خدمات نوروتراپی و مشاوره

کلینیک نوروتراپی نیاوران

اگر به دنبال یک مرکز مشاوره و کلینیک معتبر نوروتراپی در تهران هستید،با ما در ارتباط باشید.  کلینیک نیاوران به عنوان بهترین مرکز مشاوره و کلینیک نوروتراپی در تهران از کادری مجرب و متخصص تشکیل شده است و با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات خدماتی شامل نوروفیدبک، تحریک مغز با جریان مستقیم tDCS، تحریک صوتی و تصویری مغز AVE و غیره به درمان بیماری‌هایی مانند بیش فعالی، نقص توجه، افسردگی، میگرن، وسواس و غیره با بهترین کیفیت کمک می‌کند. هیچ یک از روش‌های عصب درمانی در کلینیک نیاوران تهاجمی نیستند و هیچ آسیبی به پوست بیماران وارد نمی‌کنند. کلینیک نیاوران به عنوان مرکز مشاوره در زمینه مشاوره ازدواج، مشاوره اعتیاد، مشاوره خانواده، مشاوره جنسی و مشاوره ارتباطی نیز خدمات مفیدی به هموطنان ارائه می‌دهد.

ما در کلینیک نیاوران، تیمی از مشاوران متخصص و تجهیزات درمانی به‌روز دنیا را  گرد هم آورده و در خدمت شما هموطنان عزیز هستیم.در صورتی که به دنبال یک راه قطعی، بدون درد و بدون عوارض برای درمان اختلالات روانی، میگرن، یا حتی ترک سیگار و اعتیاد هستید، روش نوین نوروفیدبک می تواند به شما در این راه کمک کند. نوروتراپیست پس از مشاوره، تعداد جلسات و فواصل زمانی آن ها را برایتان تعیین خواهد کرد. برای اینکه نتیجه مطلوب را بگیرید بایستی تمامی این اصول و قواعد را رعایت کرده و جلسات را منظم دنبال کنید. برای درمان با روش نوروفیدبک می توانید با کارشناسان مجرب ما در کلینیک نوروتراپی نیاوران  تماس بگیرید.

دسته‌بندی‌ها: مقالات نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *