خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

آیا درمان با نوروفیدبک عوارض جانبی دارد؟

مقدمه:

نوروفیدبک نوعی تکنیک بیوفیدبک است که شامل نظارت بر زمان واقعی فعالیت مغز می شود. معمولاً از طریق الکتروانسفالوگرافی (EEG)، برای خود تنظیمی عملکردهای مغز است. به عبارت دیگر، نوروفیدبک یک روش درمانی است که به افراد کمک می کند مغز خود را در طول زمان آموزش دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد. این روش درمانی نوین می تواند علائم بیماری های روانی را تسکین دهد.امروزه نوروتراپی یکی از روش‌های ارائه شده برای درمان اختلالات سوء مصرف مواد و اختلالات سلامت روانی است.

نوروتراپی در درمان چه بیماری هایی موثر است؟

درمان نوروفیدبک ممکن است بسیاری از شرایط سلامت روان را بهبود بخشد، از جمله:

ADHD و ADD
اختلالات استرس
درمان افسردگی
درمان تروما
درمان PTSD یا استرس پس از حادثه
موارد وحشت زدگی
اختلال طیف اوتیسم
سردرد، میگرن و مشکلات حافظه

یک جلسه درمانی نوروفیدبک شامل چه فرایندی است؟

شرکت در یک جلسه درمان نوروفیدبک شامل استفاده از حسگرهایی است که به سر بیمار و کامپیوتر متصل می شوند و امواج مغز را نظارت می کنند. نرم افزار ویژه ای برای تجزیه و تحلیل امواج مغزی و ارائه بازخورد در زمان مناسب استفاده می شود. در حالی که بیماران با یک فیلم، بازی یا صدا سرگرم می شوند، به تدریج یاد می گیرند که بر واکنش های خود نسبت به محرک های مختلف کنترل داشته باشند.

درمان با نوروفیدبک

عوارض جانبی نوروفیدبک

مانند هر روش درمانی، برخی از افراد دوره ای از سازگاری را بالافاصله پس از شروع درمان تجربه می کنند.اما در برخی دیگر ممکن است پس از سپری کردن چندین جلسه درمانی در نهایت ثابت شود که با نوروفیدبک ناسازگار هستند. احتمال تجربه عوارض جانبی با رهبری جلسات توسط یک پزشک با تجربه کاهش می یابد. یک پزشک متخصص همچنین می تواند بیماران خود را از بروز هر گونه عوارض جانبی که ممکن است احساس کنند راهنمایی کند. در مرکز نوروتراپی نیاوران، ما بیماران را با روش‌های درمانی جدید با نهایت دقت و با راهنمایی پزشکانی که در زمینه خود متخصص هستند آشنا می‌کنیم.

در حالی که اکثر بیماران عوارض جانبی را تجربه نمی کنند. واکنش های نادر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

اضطراب یا افسردگی
سردرد یا سرگیجه
اختلال شناختی
ارتعاشات داخلی
تنش عضلانی
اضطراب اجتماعی
انرژی کم یا خستگی

تیم آموزش دیده  و متخصص ما در کلینیک نیاوران برای کمک به کاهش هر گونه ناراحتی جسمی یا روانی مجهز است تا اطمینان حاصل شود که بیماران در طول درمان هیچ عارضه ی جانبی را تجربه نخواهند کرد.

عوارض جانبی مرتبط با انتخاب نادرست نوروتراپیست

وقتی برای جلسات نوروفیدبک خود با یک متخصص آموزش دیده و حرفه ای کار می کنید، می توانید مطمئن باشید که روند درمان شما به خوبی پیش خواهد رفت. با این حال، با افزایش محبوبیت این روش درمانی، درمانگران و مراکز بیشتری شروع به ارائه آن کرده اند. توجه کنید که استانداردهای آموزش و تجربه ممکن است متفاوت باشد. در نهایت، کیفیت آموزش تفاوت زیادی در درصد مشتریانی که عوارض جانبی را تجربه می کنند، ایجاد می کند.

ما در کلینیک نیاوران،در  برنامه‌های سلامت روان خود، از جمله درمان نوروفیدبک، درمان‌های یکپارچه ای ارائه می‌کنیم. ما از پرسش‌ها استقبال می‌کنیم و خوشحال می‌شویم در مورد شایستگی‌های پزشکان خود اطلاعات بیشتری را با شما در میان بگذاریم.

بیمارانی که نوروفیدبک را برای درمان خود در نظر می گیرند اغلب می پرسند که آیا عوارض جانبی برای درمان وجود دارد یا خیر؟ به عنوان یک قاعده کلی، اکثر بیماران نوروفیدبک عوارض جانبی کمی را تجربه می کنند یا اصلاً عوارض جانبی ندارند. در واقع، بسیاری جلسات را آرامش بخش می دانند. و بسیاری به دنبال آن، حس جدیدی از انرژی را تجربه می کنند. با این حال، قبل از شروع هر نوع درمانی، ایده خوبی است که از آنچه از درمان انتظار دارید، از جمله عوارض جانبی منفی که ممکن است رخ دهد، آگاه باشید.

نوروفیدبک بر این فرض استوار است که بیماران، با هدایت پزشک، می توانند با تغییر الگوی فعالیت مغز، که  امواج مغزی نامیده می شود، مغز خود را برای عملکرد مؤثرتر آموزش دهند. این امواج مغزی هستند که وضعیت هوشیاری، برانگیختگی و توانایی کنترل بدن و ذهن ما را تعیین می کنند. اگر آنها در سطح بهینه تولید شوند، توانایی ما برای فکر کردن، احساس کردن و عملکرد خوب تضمین می شود. اما اگر این امواج خیلی سریع یا خیلی آهسته باشند یا به طور مناسب در بخش‌های خاصی از مغز تولید نشوند، می‌توان از نوروفیدبک برای آموزش مجدد مغز برای رسیدگی به این مسائل استفاده کرد.

قبل از بررسی انواع عوارض جانبی که ممکن است بیماران در طول یا بعد از یک جلسه نوروفیدبک تجربه کنند،

عوارض نوروفیدبک

مواردی که باید در مورد نحوه عملکرد نوروفیدبک در نظر داشته باشید:

1.مغز هر کس متفاوت است و واکنشها به نوروفیدبک نیز متفاوت است.

به طور کلی، اکثر افراد واکنش نامطلوب کمی به جلسات نوروفیدبک دارند یا اصلاً هیچ واکنشی ندارند. اما هر یک از ما ممکن است واکنش های متفاوتی در زمان های مختلف نسبت به محرک های یکسان نشان دهیم. بنابراین به تجربه خود اعتماد کنید. اگر به یک جلسه واکنش نشان می‌دهید، تا جایی که می‌توانید به درمانگر خود در مورد آن با جزئیات بگویید تا ببیند چه تنظیماتی می‌تواند انجام شود تا شما حین درمان راحت‌تر باشید.

2. بخش‌های مختلف مغز واکنش‌های متفاوتی به درمان نوروفیدبک نشان می‌دهند.

بسته به اسکن مغزشما، درمان نوروفیدبک شما مکان های خاصی را در مغز شما برای تمرین، هدف قرار می دهد. که شامل افزایش یا کاهش فرکانس امواج مغزی در این مناطق است. اما درمان برخی از نقاط مغز ممکن است نسبت به سایر نقاط چالش برانگیزتر باشد. که اغلب منجر به عوارض جانبی می شود. خوشبختانه، بر اساس نقشه مغزی شما، یک متخصص نوروفیدبک خوب می‌داند که چگونه مناطقی در مغز را هدف قرار دهد که احتمال بیشتری دارد نتایج مثبتی را بدون خطر عوارض جانبی ایجاد کنند.

3. تغییر فرکانس امواج مغزی می تواند بر احساسات و عملکرد مغز در درمان با نوروفیدبک تأثیر بگذارد.

اگر می‌خواهید نواحی خاصی از مغز را دوباره آموزش دهید تا فرکانس امواج بتا و یا امواج گاما را افزایش دهید، این افزایش ممکن است به طور موقت منجر به احساس وحشت و اضطراب عمومی شود. از سوی دیگر، زمانی که فرکانس‌های آهسته‌تر هدف باشد، بیماران ممکن است احساس خستگی و عدم تمرکز داشته باشند. گاهی حس مسخ شدن دارند. اما این واکنش‌ها موقتی هستند و باید با ادامه درمان کاهش پیدا کنند.

4. مشکلات و بیماری های عصبی می توانند در درمان با نوروفیدبک عوارض جانبی ایجاد کند.

قبل از شروع درمان، همیشه در مورد هر گونه بیماری عصبی مانند صرع به ارائه دهنده نوروفیدبک خود بگویید. چنین شرایطی می تواند عوارض جانبی ایجاد کند که دیگران در شرایط نرمال آن را تجربه نمی کنند. درمان نوروفیدبک ممکن است تأثیر مثبتی بر وضعیت شما داشته باشد.  اما مهم است که تا حد امکان احتمال عوارض جانبی را به حداقل برسانید.

5. تجربه نوروتراپیست شما کلید کاهش خطر عوارض جانبی نوروفیدبک است.

کار با نوروتراپیستی که آموزش ضعیفی دیده است، از تجهیزات قدیمی استفاده می کند یا قبل از آموزش QEEG کامل انجام نمی دهد، می تواند منجر به رنج بردن از عوارض جانبی شود.

نقشه مغزی در نوروفیدبک

 عوارض جانبی که بیماران قبل، بعد و حتی در طول جلسه نوروفیدبک تجربه کنند:

اضطراب:

این می تواند ناشی از عصبی بودن در مورد اتصال الکترودها به سر باشد یا فقط به این دلیل که بیماران قبل از انجام هر گونه عمل پزشکی احساس عصبی می کنند. پس از جلسه نیز ممکن است اضطراب احساس شود. هنگامی که درمان در حال انجام است، این احساسات باید با درک این موضوع از بین بروند که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.

مه مغزی:

نوروفیدبک به طور کلی مه مغزی و احساسات “فضایی” را کاهش می دهد. اما اگر پزشک به درستی آموزش ندیده باشد، ممکن است تمرکز بیماران در طول و بعد از یک جلسه نوروفیدبک دشوار باشد. با این حال، به طور کلی، با ادامه درمان، مه مغزی کاهش می یابد و ناپدید می شود.

دندان قروچه:

این یک واکنش بسیار نادر است. اما برخی از بیماران گزارش داده‌اند که دندان‌هایشان پس از درمان به‌گونه‌ای به هم می‌خورد که انگار در هوای بسیار سرد بیرون آمده‌اند! در هر حال دندان قروچه موقتی خواهد بود.

اختلال شناختی:

اگرچه نوروفیدبک برای کمک و تقویت عملکرد شناختی ایجاد شده است، اگر آموزش به درستی انجام شود می تواند بر عملکرد شناختی تأثیر منفی بگذارد.

مسخ شخصیت:

مسخ شخصیت احساسی است که ارتباط شما با ذهن و بدن خود قطع شده است و خود را از بیرون مشاهده می کنید. مسخ شخصیت می تواند ناشی از تغییر فعالیت الکتریکی در مغز باشد که آگاهی کلی بیمار را افزایش می دهد. برخی افراد این احساس را بیش از دیگران نگران کننده و ناراحت کننده می دانند. در نهایت، بیماران با احساس و سطح جدید هوشیاری خود سازگار می شوند.

افسردگی:

نوروفیدبک یک درمان بسیار موفق برای افسردگی است. اما در برخی موارد، زمانی که سرعت امواج مغزی کندتر افزایش می‌یابد، ممکن است در بیمارانی که قبلاً مبتلا نشده‌اند، احساس افسردگی ایجاد شود. مانند اضطراب، این واکنش منفی معمولاً موقتی است.

سرگیجه:

احتمالاً به دلیل تغییر در الگوهای امواج مغزی.بیماران ممکن است این احساس را در طول جلسه و بعد از آن تجربه کنند.

عوارض نوروفیدبک

خستگی:

افزایش یا کاهش سرعت امواج مغزی می تواند باعث شود برخی از بیماران برای مدت کوتاهی دچار خستگی شوند. علاوه بر این مانند هر شکل دیگری از ورزش و تمرین، نوروفیدبک می تواند خسته کننده باشد. به خصوص اگر قبل از آماده شدن بیمار، تمرین بیش از حد انجام شود.

سردرد:

این سردرد می تواند از تمرین امواج سریع تر با فرکانس های بالاتر یا هدف قرار دادن بخش های اشتباه برای تمرین رخ دهد.

فشار سر:

این یک واکنش نسبتاً غیر معمول است، اما گاهی اوقات در بخشی از مغز که تحت تمرین قرار می گیرد، تجربه می شود.

کاهش انرژی :

برای افراد پرانرژی که تحت درمان برای کاهش بیش فعالی هستند، نوروفیدبک ممکن است منجر به کاهش انرژی شود. در واقع، تغییری که آن‌ها تجربه می‌کنند، اثرات مثبت تعدیل فعالیت بیش از حد به سرعت عادی‌تر است.

تنش عضلانی:

این ممکن است زمانی ایجاد شود که درمان به درستی انجام نشود. به خصوص زمانی که تمرین در فرکانس‌های بالاتر مانند بتا و گاما است. بعید است که نوروفیدبک باعث این واکنش شود.

اضطراب اجتماعی:

گاهی اوقات کسانی که سابقه اضطراب در موقعیت های اجتماعی دارند، بعد از جلسه نوروفیدبک احساس اضطراب بیشتری می کنند.

تغییرات صوتی:

گاهی اوقات به نظر می رسد بیماران تغییراتی را در صدای خود تجربه می کنند. این ممکن است به دلیل افزایش اضطراب باشد. در این صورت، پس از کاهش استرس، تغییر در صدا از بین می رود و موقتی خواهد بود.

بدتر شدن علائم:

از قضا، در حالی که نوروفیدبک برای بهبود عملکرد مغز از طریق افزایش فعالیت الکتریکی تجویز می شود، این احتمال وجود دارد که این تغییرات باعث بدتر شدن علائم افسردگی، ADHD، اضطراب و سایر شرایط شود. این اثر همواره موقتی است اما ممکن است ناشی از آموزش نادرست باشد.

نتیجه گیری:

در حالی که نوروفیدبک به طور کلی به عنوان یک مداخله ایمن برای بهبود انعطاف پذیری الکترونورولوژیک شناخته می شود، برخی افراد عوارض جانبی را گزارش می کنند. اکثر عوارض جانبی گزارش شده معمولا گذرا و موقتی هستند و در نهایت فروکش می کنند.

لینیک روانشناسی و نوروفیدبک نیاوران با کادری متخصص و مجرب با بهره‌مندی از آخرین متدهای روز دنیا و تجهیزات پیشرفته در حوزه علوم اعصاب و با هدف ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره و‌همچنین ارائه خدمات مبتنی بر تکنولوژی‌(نوروتراپی) نقشه‌مغزیEEG/نوروفیدبک/تحریک فراجمجمه‌ایtDCS/همگام‌سازی امواج ‌مغزیAVS) در خدمت شما هموطنان عزیز می‌باشد. با ما در تماس باشید.

دسته‌بندی‌ها: نوروتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *