خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

درونگرایی، افسردگی و اضطراب اجتماعی-مرکز نوروتراپی نیاوران کلینیک

مقدمه:

اکثر اوقات تصور می شود که درونگرایی ، افسردگی و اضطراب اجتماعی هر دو یک نوع مشکل روحی هستند در حالی که این تصور اشتباه است. درونگرایی یک ویژگی ذاتی است که به شخصیت فرد برمی گردد. فرد با این ویژگی شخصیتی متولد می شود و تا آخر عمر همراه او خواهد بود. در حالی که اضطراب اجتماعی نوعی اختلال شخصیتی اکتسابی می باشد، قابل درمان بوده و با درمان و روان درمانی یا روش هایی هم چون نوروفیدبک می توان بر آن غلبه کرد. در این مقاله قصد داریم به توضیح در مورد تفاوت های درونگرایی، افسردگی و اضطراب اجتماعی بپردازیم. با ما همراه باشید.

ویژگی های شخصیتی افراد درونگرا

در ادامه به ذکر ویژگی های شخصیتی افراد درونگرا خواهیم پرداخت تا بهتر متوجه تفاوت ها شویم:

  • این افراد معمولا کم حرف و ساکت هستند و نسبت به احساسات و افکار بیشتر از احساسات دیگران علاقه مند هستند.
  • از آن جا که علاقه مند به برقراری ارتباط نیستید، به همین دلیل دوستان کمی دارند. آنها از ملاقات های ناگهانی بیزارند.
  • علاقه مند به سکوت و تمرکز در خلوت و تنهایی هستند.
  • از آن جا که در تنهایی تمرکز بالا تری دارند. بنابراین کارایی آنها به تنهایی بالاتر است. آنها از کارهای گروهی و شریکی بیزارند و تصور می کنند که در این صورت دیگر انرژی و کارایی خود را از دست می دهند.
  • حضور در شلوغی و میهمانی های پر جمعیت آنها را عصبی می کند و ترجیح می دهند که دایره افراد اطرافشان محدود باشد.
  • این افراد از آن دسته افرادی هستند که قبل از حرف زدن فکر می کنند. این یکی از ویژگی های خوب این شخصیت به شمار می رود. شخصیت آنها در جمع افراد مورد علاقه و نزدیکشان با شخصیتی که در جمع افراد غریبه دارند کاملا متفاوت است.
  • معمولا احساسات خود را بروز نمی دهند. اما این به این معنی نیست که احساساتی نیستند بلکه افرادی مشتاق و احساسات شگفت انگیزی دارند.
  • زیاد اهل حرف زدن و درد و دل کردن نیستند. مایل به در میان گذاشتن اطلاعات شخصی خود با دیگران نمی باشند.
  • تمایل دارند کار ها را به صورت آهسته اما با دقت و منظم پیش ببرند.

درونگرایی

ویژگی های اختلال اضطراب اجتماعی

استرس و اضطراب یکی از احساسات وجود هر انسانی می باشد و امری عادی می باشد. در صورتی که فرد اکثر اوقات این حس را داشته باشد و حتی در مواقعی که دلیلی برای استرس وجود ندارد هم احساس اضطراب دارد. حتی ممکن است فرد مبتلا به این اختلال باشد اما خودش این را نداند بنابراین در پی درمان آن برنیاید.

استرس و اضطراب آرامش و تمرکز فرد را مختل کرده و فرد را در انجام فعالیت های روزمره و روابط اجتماعی ناتوان می کند.

HQXVHF H[JLHUD

علائم عاطفی: 

زمانی که فرد به صورت طولانی مدت و بدون هیچ دلیل خاصی، استرس دارد این یکی از علائم عاطفی اضطراب اجتماعی محسوب می شود. ممکن است گاهی نسبت به بعضی مسائل خاص که نگرانی هم ندارد، احساس نگرانی داشته باشید. همچنان ترس از دست دادن چیزی را دارید. اضطراب و استرس بیش از حدی که در موارد قبلی گفتیم، در خواب و فعالیت های روزمره شما اختلال ایجاد می کند. همین اختلال در خواب می تواند احساس بدی را به شما منتقل کند.

علائم جسمانی:

اضطراب نه تنها مشکلات روحی بلکه مشکلات جسمی را هم به دنبال دارد از جمله: انقباض یا درد ماهیچه، سردرد، تهوع یا اسهال و لرزش یا کشش عضلات.

پس تا اینجا بنا بر توضیحاتی که در مورد درونگرایی و اضطراب اجتماعی گفتیم؛ یکی از مهم ترین تفاوت های این دو در آن است که درونگرایی یک ویژگی شخصیتی می باشد. اما اضطراب اجتماعی یکی از مشکلات و اختلالات مربوط به بهداشت روان محسوب می شود. در واقع درونگرایی بخشی از شماست که با شما متولد می شود و یک اختلال به حساب نمی آید بنابراین نیازی به درمان ندارد.

در حالی که اضطراب اجتماعی یک اختلال روحی روانی است که بایستی با روش های درمانی مثل نوروفیدبک و با حمایت اطرافیان و مشاوره با یک روان درمانگر درمان شود. در این اختلال فرد ذاتا تمایل دارد که در اجتماع باشد اما از طرد شدن هراس دارد.

تفاوت افسردگی با درونگرایی و اضطراب اجتماعی؛ درونگرا ها افسرده نیستند!

اکثر اوقات درونگرایی با افسردگی اشتباه گرفته می شود که این تصور غلط است. همان طور که گفتیم درونگرایی یک ویژگی شخصیتی می باشد که نیازی به درمان ندارد و مشکل روحی محسوب نمی شود. افسردگی و اضطراب اجتماعی هر دو از مشکلات روحی هستند و بایستی حمایت شده و درمان شوند.

افسردگی یعنی فرد از یک مشکل روحی رنج می برد و به واسطه آن احساس شادی نمی کند. وی به واسطه احساسات و افکار ناخوشایندی که دارد، از بودن در جمع لذت نمی برد . شخص افسزده نمی تواند به خوشگذرانی بپردازد. پس این افراد ذاتا علاقه به تنهایی ندارند. بلکه به دلیل مشکلات روحی، علی رغم میل باطنی نمی توانند از زندگی و بودن در جمع لذت ببرند و همین هم آنها را افسرده تر می کند. در حالی که درونگرا ها ذاتا میل به تنهایی داشته و از این وضعیت لذت بیشتری می برند.

افسردگی

نوروفیدبک راهی برای درمان امن اختلال اضطراب اجتماعی و افسردگی:

نوروفیدبک یک روش درمانی تایید شده توسط روانشناسان سراسر دنیاست که برای درمان اختلالات روحی روانی مورد استفاه قرار میگیرد. این روش به صورت مستقیم روی فعالیت مغز تاثیر گذاشته و با تمرین دادن آن موجب تغییر مثبتی در مغز می شود. این روش بدون درد و بدون عوارض می باشد که برای تمامی سنین حتی خردسالان هم قابل استفاده است. در این روش، فرد به مرور یاد می گیرد که امواج مغزی خود را هدایت کرده و روی فعالیت مغز خود کنترل پیدا کند. با استفاده از این روش میتوان بسیاری از اختلالات روحی مثل افسردگی، اضطراب اجتماعی، بیش فعالی و… را درمان کرد.

البته در صورتی می توانید به نتیجه مطلوب برسید که جلسات درمان با نوروفیدبک را منظم و کامل ادامه دهید.

تیم متخصص کلینیک نیاوران آماده ارائه مشاوره و پاسخ به سوالات ما عزیزان  در زمینه درمان با نوروفیدبک می باشد. 

با آرزوی تندرستی

دسته‌بندی‌ها: مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *