خدمات مشاوره حضوری و نوروتراپی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در دسترس است. استفاده از ماسک الزامی است.

به راحتی مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلال های روانی خطرناک در کودکان و تاثیر نوروفیدبک بر آنها

مقدمه:

بسیاری از کودکان نیز همانند بزرگسالان دچار اختلال روانی می‌شوند. بروز برخی از آنها به صورت حاد سبب نگرانی خانواده شده و باید هر چه سریعتر نسبت به تشخیص و درمان آنها اقدام کنند. از شایع‌ترین اختلالات روانی در کودکان می‌توان به اختلالات اضطرابی، کم‌توجهی، رفتاری، خلقی و غیره اشاره کرد. به محض مشاهده کوچک‌ترین علائم باید با پزشک معالج مشورت کرد. در صورتی که والدین نسبت به رفع مشکلات روحی و روانی کودکان توجه نکنند در سنین بالاتر مشکلات آنها حادتر خواهد شد. به همین منظور در این مطلب قصد داریم شما را با اختلال‌های روانی خطرناک در کودکان و تأثیر روش درمانی نوروفیدبک بر آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

شایع‌ترین اختلال روانی در کودکان

بسیاری از مشکلات رفتاری کودکان با گذشت زمان بهبود می‌یابد. اما برخی از این اختلال‌های روانی تنها توسط متخصصان روانپزشکی کودکان درمان می‌شود.از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلالات اضطرابی: این نوع اختلالات در کودکان اغلب به دلیل ترس، نگرانی و اضطراب مداوم بروز پیدا می‌کند و توانایی فرد را در فعالیت‌های اجتماعی و عمومی در مدرسه و دیگر محیط‌ها مختل می‌کند.
  • اختلال روانی بیش‌فعالی: کودکان مبتلا به بیش‌فعالی در مقایسه با سایر هم‌ سن ‌و سال‌های خود در میزان توجه و تمرکز مشکل دارند و اغلب رفتارهای تکانشی دارند و به محیط اطراف خود بی‌توجه و یا کم‌توجه هستند.
  • اختلال اوتیسم: اوتیسم یک نوعی بیماری عصبی است که اغلب در کودکان بعد از سه سالگی بروز می‌کند. این نوع کودکان در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران مشکل دارند.
  • اختلال در خوردن: برخی از کودکان با چالش بی‌اشتهایی و یا پرخوری عصبی روبرو هستند. از عوارض آنها می‌توان به ایجاد اختلال در عملکرد عاطفی و اجتماعی و وضعیت جسمی هشداردهنده در زندگی کودکان اشاره کرد.
  • اختلال دوقطبی: این نوع اختلال روانی ناشی از بروز افسردگی همراه با احساس غم و اندوه است که توانایی عملکرد درست کودک در تعامل با دیگران را مختل می‌کند. اختلال دوقطبی خود را با تغییرات خلقی شدید و خطرناک نشان می‌دهد.

تاثیر نوروفیدبک در درمان اختلالات روانی کودکان

نشانه‌های وجود اختلال روانی در کودک چیست؟

بروز برخی از رفتارها در کودکان با سنین مختلف طبیعی است و با گذشت زمان بهبود می‌یابد. اما برخی از مواقع شدت این رفتارها افزایش یافته و جای نگرانی حاصل می‌شود. در این راستا تشخیص زود هنگام وجود اختلال روانی سبب تأثیر‌گذاری بیشتر روش‌های درمانی و بهبود سلامت روانی کودک خواهد شد. در صورتی‌که والدین نسبت به درمان اختلالات روانی در کودکان بی‌توجهی کنند، ممکن است در دوران بزرگسالی با توجه به حاد شدن شرایط روانی درمان آن دشوارتر شود. به همین دلیل اقدام جهت درمان باید از همان دوران کودکی آغاز شود. تا از بروز بسیاری از مشکلات در بزرگسالی جلوگیری شود. از علائم هشداردهنده درباره اختلالات روانی در کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس غم و اندوه به صورت مداوم و طولانی مدت
  • خودداری از برقراری روابط اجتماعی
  • وارد کردن آسیب جسمانی به خود و یا صحبت کردن در مورد آن
  • صحبت درباره از مرگ و خودکشی
  • عدم کنترل خشم و تحریک‌پذیری زیاد
  • انجام رفتارهای خارج از کنترل و مخرب
  • ایجاد تغییرات شدید رفتاری و خلق‌وخو
  • ایجاد تغییر در عادات غذایی
  • کاهش وزن شدید
  • کاهش کیفیت خواب
  • عدم تمرکز کافی
  • افت تحصیلی و ترک مدرسه

بهترین روش درمانی اختلال‌ روانی در کودکان و تأثیر آن

روش‌های درمانی بسیاری جهت بهبود سلامت کودکان گرفتار اختلالات روانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از مهمترین آنها می‌توان به روان درمانی، نوروفیدبک و بازی درمانی اشاره کرد. در این بین روش درمانی نوروفیدبک کاربردی‌تر است چرا که بدون استفاده از دارو نسبت به تنظیم و اصلاح امواج مغزی کودک اقدام کرده تا تمرکز آن بیشتر شده و شب‌ها راحت‌تر بخوابد.

روش غیرتهاجمی و جدید نوروفیدبک در روانشناسی طرفداران بسیاری دارد. در درمان اختلالات عصبی و روانی کودکان از جمله بیش‌فعالی، اختلالات طیف اوتیسم بسیار مؤثر عمل کرده است. در این روش با استفاده از کامپیوتر دنیای درون مغز قابل شده است و امواج مغزی کودک بر روی صفحه نمایشگر ترسیم می‌شود.  به کودک آموزش داده می‌شود که این امواج را به درستی مدیریت کند.

روش نوروفیدبک در رفع چه اختلال روانی مؤثر است؟

بهبود و درمان اختلا‌ل روانی خطرناک در کودکان با استفاده از نوروفیدبک بدون استفاده از دارو تنها با روش‌های غیرتهاجمی انجام می‌گیرد و رفتارهای کودک را برای کسب موفقیت تحصیلی و شغلی در آینده آماده می‌کند.

بر این اساس کودکانی که دچار اختلا‌های روانی همچون پرخاشگری، اوتیسم، بی‌خوابی، بیش‌فعالی، لجبازی و غیره هستند، این روش درمانی به کاهش مشکلات رفتاری آنها کمک خواهد کرد. از دیگر اختلالات رفتاری و روانی که می‌توان برای درمان آنها از نوروفیدبک استفاده کرد، شامل موارد زیر است:

  • مشکل کم‌توجهی در کودک
  • رفع مشکل اضطراب جدایی، اضطراب اجتماعی و غیره
  • درمان اختلال ناشی از آسیب مغزی
  • درد مزمن و سردرد
  • افسردگی شدید
  • رفع مشکلات خواب و بهبود کیفیت آن
  • رفع مشکل تمرکز در کلاس و اختلالات یادگیری هنگام مطالعه
  • رفع مشکل پرخاشگری و لجبازی کودک

اختلال روانی در کودکان

نحوه شرکت کودک در جلسات درمانی نوروفیدبک

یکی از روش‌های درمانی که برای رفع اختلال روانی در کودک مورد استفاده قرار می‌گیرد، شرکت در جلسات درمانی نوروفیدبک است. در این جلسات روانپزشک شرح‌حالی از وضعیت کودک دریافت می‌کند و سپس کودک با آرامش بر روی یک صندلی مخصوص می‌نشیند. پزشک متخصص سنسورهایی را بر روی نقاط مختلف سر او قرار می‌دهد. با استفاده از این سنسورها نحوه فعالیت مغزی کودک استخراج و امواج مغزی او بر روی صفحه نمایش کامپیوتر ثبت می‌شود.

البته بر روی صفحه نمایش کامپیوتر اغلب فیلم، تصویر یا بازی‌ رایانه‌ای به خصوصی اجرا می‌شود تا کودک بدون دخالت دست با استفاده از امواج مغزی آنها را دنبال کند. در این فرایند بازخوردهایی به کودک القا می‌شود تا بتواند امواج مغزی خود را در عملکردهای مختلف کنترل کند.

جمع‌بندی مبحث اختلال روانی

اختلال روانی یکی از مشکلات شایعی است که اغلب کودکان با آن مواجه می‌شوند. در برخی از کودکان بروز این اختلالات طولانی مدت و خطرناک می‌شود و باید جهت درمان به یک روانپزشک مراجعه کرد. یکی از روش‌های درمانی برای رفع این اختلالات نوروفیدبک است که به دلیل بازخورد مناسب و مطلوب در بین متخصصان روانپزشکی طرفداران بسیاری دارد.

اگر علائمی در کودکتان احساس می کنید جای نگرانی نیست، شما می توانید با مشاوران و متخصصان ما در کلینیک روانشناسی و نوروتراپی نیاوران تماس بگیرید و با تکیه بر دانش روز متخصصان ما و همچنین امکانات مرکز ما در راستای بهبود وضعیت روحی فرزندتان گام مثبتی بردارید. با ما در تماس باشید.

با آرزوی تندرستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *